Xreferat.com » Рефераты по биологии » Екологія та поведінка плазунів

Екологія та поведінка плазунів

11. Забезпечення охорони та відтворення об’єктів Червоної книги України.

Стаття 13. Категорії видів тваринного і рослинного світу, що заносяться до Червоної книги України.

Стаття 14. Визначення видів тваринного і рослинного світу для занесення до Червоної книги України.

Стаття 16. Виключення видів тваринного і рослинного свету з Червоної книги України.

Стаття 19. Умови спеціального використання об’єктів Червоної книги України.

Стаття 20. Відповідальність за порушення законодавства у сфері охорони, використання та відтворення рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України.

ВИСНОВКИ


1. Плазуни – перші наземні тварини, але вони ще холоднокровні. Через це їм доводиться пристосовуватись до навколишнього середовища, в якому вони сильно залежать від температури, вологості, сонячної радіації, тиску, біотичних факторів. Плазуни вимушені були змінити покриви, трапилися зміни і у внутрішній будові, пристосовувались вони до високих та низьких температур, довготривалої відсутності води тощо. Тому ми спостерігаємо велике різноманіття форм плазунів, як наземних, так і водних представників.

2. Люди плазунів використовують в багатьох напрямах: в їжу, як сувеніри, здобувають отруту для ліків, тримають як домашніх тварин та ін. Тому багато видів плазунів занесені до міжнародної Червоної Книги. На території України також є вимираючи види, і вони занесені до Червоної Книги України та охороняються законом.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ:


1. www.floranimal

2. www.moscowzoo

3. www.bio.msu

4. Жизнь животных: земноводные и пресмыкающиеся. Т.4, ч.2 під ред. проф. Банникова А.Г.: “Просвящение” – Москва – 1969г.

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: