Xreferat.com » Рефераты по бухгалтерскому учету и аудиту » Облік та контроль розрахунків за виплатами на соціальні заходи в ДП НДГ "Україна" ЖНАЕУ Черняхівського району Житомирської області

Облік та контроль розрахунків за виплатами на соціальні заходи в ДП НДГ "Україна" ЖНАЕУ Черняхівського району Житомирської області

у зв’язку з тривалою непрацездатністю; виплати частки прибутку та премії тощо


4. Виплати при звільненні працівників

5. Компенсаційні виплати інструментами капіталу підприємства:

акції, опціони на акції, випущені для працівників підприємства за ціною, нижчою, ніж для інших осіб, виплати грошовими коштами, сума яких залежить від майбутньої ринкової ціни акції підприємства


МСБО 19 поділяє виплати працівникам на чотири категорії:

1) короткострокові виплати;

2) виплати по закінченні трудової діяльності;

3) інші довгострокові виплати працівникам;

4) виплати при звільненні [37, с. 12].

Порівняльну характеристику вітчизняного та зарубіжного досвіду класифікації витрат, що пов’язані з розрахунками з персоналом за економічними елементами, наведено в табл. 1.5

Таким чином, наведений перелік складових витрат на утримання персоналу у зарубіжній практиці свідчить про те, що він значно ширший, ніж перелік складових витрат на оплату праці в національній економіці. Це є однією з причин низької, порівняно із зарубіжними країнами, питомої ваги витрат на оплату праці у загальних витратах [37, с. 21].

Розглянемо особливості обліку закордоном. Для прикладу ознайомимось з організацією обліку в країнах ближнього зарубіжжя – Росії, Казахстані та Білорусії.

Формування сучасної системи соціального страхування в Росії включає створення державних позабюджетних фондів страхування від найважливіших соціальних ризиків. Вони забезпечують захист конституційних соціальних прав громадян в умовах ринкової економіки і включають діяльність Пенсійного фонду РФ, Фонду соціального страхування РФ, Фонду обов'язкового медичного страхування.

Фонд соціального страхування Російської Федерації управляє коштами державного соціального страхування Росії. Він є спеціалізованим фінансово-кредитною установою при Уряді РФ.

Допомога по тимчасовій непрацездатності в Російській федераціїі працівнику, який в останні 12 календарних місяців перед настанням непрацездатності пропрацював фактично менше трьох місяців, допомога з тимчасової непрацездатності виплачується у розмірі, що не перевищує за повний календарний місяць мінімального розміру оплати праці, встановленого федеральним законом, а в районах і місцевостях, в яких у встановленому порядку застосовуються районні коефіцієнти до заробітної плати, - мінімального розміру оплати праці з урахуванням цих коефіцієнтів.

В даний час розмір допомоги встановлений за умови тривалості безперервного трудового стажу:

• до 5 років - 60 відсотків заробітку;

• від 5 до 8 років - 80 відсотків заробітку;

• від 8 років і більше - 100 відсотків фактичного заробітку, але не більше 11.700 рублів.

Допомога по тимчасовій непрацездатності при нещасних випадках на виробництві або професійні захворювання виплачується в розмірі 100% середньої заробітної плати без урахування тривалості безперервного трудового стажу. При цьому не застосовується обмеження посібника максимальним розміром.

Допомога при народженні дитини. Одноразова допомога при народженні першої дитини встановлено з 1 січня 2009 року в розмірі 12000 рублів. У разі народження двох і більше дітей одноразова допомога видається на кожну дитину.

Допомога по вагітності та пологах. У 2008 році допомога по вагітності та пологах обчислюється із середнього заробітку працівника за основним місцем роботи за останні 12 календарних місяців, що передують настання відпустки по вагітності та пологах, у розмірі 100% середнього заробітку.

На підприємствах Росії в обліковій практиці розрахунки із соціального страхування та забезпечення відображаються на рахунку 69П, до якого відкривають наступні субрахунки:

1.Розрахунки із соціального страхування

2.Розрахунки з пенсійного забезпечення

3.Розрахунки з медичного страхування [64]

В Білорусії на виробничих підприємствах облік організований майже аналогічно як і в Росії, тому ми встановили, що організація обліку розрахунків за страхуванням в цих країнах є подібною. Так, рахунок 69П має аналогічні субрахунки, що свідчить про те, що в Білорусії соціальне страхування розподілено за такими ж фондами соціального страхування, що і в Росії.

В Казахстані облік розрахунків за соціальним страхуванням має свої особливості. Прані рахунків передбачений підрозділ 3200 "Зобов'язання з інших обов'язкових та добровільних платежами", який призначений для обліку обов'язкових та добровільних платежів, що підлягають сплаті відповідно до законодавства Республіки Казахстан, за винятком податків.

Цей підрозділ включає наступні групи рахунків:

3210 - "Зобов'язання із соціального страхування", де відображаються операції, пов'язані з нарахуванням та сплатою відрахувань із соціального страхування;

3220 - "Зобов'язання по пенсійних відрахувань", де відображаються операції, пов'язані з нарахуванням та сплатою пенсійних відрахувань;

3230 - "Інші зобов'язання з інших обов'язкових платежів", де відображаються операції, пов'язані з нарахуванням та сплатою відрахувань з інших обов'язкових платежів, наприклад, збори, державне мито, плати;

3240 - "Інші зобов'язання з інших добровільних платежів", де відображаються операції, пов'язані з нарахуванням та сплатою відрахувань по інших добровільних платежів.

Отже, організація бухгалтерського обліку в кожній конкретній країні зумовлена національними особливостями, політикою обліку та існуючою законодавчою базою. Вивчення зарубіжного досвіду та його часткова інтерпретація в вітчизняну облікову практику є запорукою для розвитку та вдосконалення української політики бухгалтерського обліку та сприяє підвищенню інтелектуального рівні вітчизняних обліковців.


1.5 Комп’ютерні системи в обліку


Точність і оперативність надання економічної інформації є вирішальними факторами успішного розвитку підприємства та економіки країни в цілому. Вирішальне значення при цього завдання належить автоматизації бухгалтерського обліку, яка значно розширює його можливості. При всій різноманітності бухгалтерських програм, потрібно зробити правильний вибір, виходячи з конкретних потреб, можливостей та запитів програмного забезпечення.

Розглянемо основні класи бухгалтерських програм.

Ведення журналу господарських операцій і складання бухгалтерських звітів. Основне завдання даного класу — одержати повний комплект форм зовнішньої звітності, вихідні дані, для яких є бухгалтерські проводки.

Програми даного класу — основа АРМ головного бухгалтера, вони невимогливі до технічних засобів, прості в обслуговуванні, відносно дешеві. Ці програми передбачають структуру плану рахунків, довідників аналітичного обліку, модифікацію форм зовнішньої звітності.

На основі мови запитів виконується фільтрація та вибірка даних бухгалтерських проводок із загального облікового реєстру тощо.

Інструментальні комп’ютерні системи бухгалтерського обліку.

Це дуже поширений клас бухгалтерських програм, за допомогою яких можна створювати КСБО підприємств будь-якого масштабу, що використовують різноманітні інформаційні технології. Містить:

систему програмування для створення чи модифікації програмних компонентів КСБО і їх налагодження;

конструктори (дизайнери) об’єктів КСБО (інтерфейсу користувача, звітів, екранних форм, довідників);

прототипи об’єктів і КСБО в цілому — «типові конфігурації»;

модуль налагодження об’єктів КСБО.

мови запитів високого рівня;

інформаційні технології інтеграції з іншими програмними продуктами, інформаційними ресурсами мережі Інтернет.

КСБО можна розглядати як «оболонку», призначену для наповнення об’єктами, що створюються за допомогою інструментальних засобів, програми орієнтовано на фахівців, що здійснюють розроблення та супровід КСБО, а також на кваліфікованих користувачів. Інструментальні засоби КСБО достатні для її модифікації та розвитку.

Даний клас програмних засобів застосовується за умов:

типова конфігурація КСБО цілком відповідає потребам автоматизації;

кваліфікація користувачів, здатних ефективно використовувати інструментальні засоби, досить висока;

забезпечення супроводження програмного продукту, відновлення типових компонентів (форм зовнішньої звітності, класифікаторів і довідників, стандартних алгоритмів розрахунків тощо), випуск нових типових конфігурацій.

До цього класу можна віднести всі різновиди «1С:Бухгалтерія», «Фінанси без проблем», «Інфо-Бухгалтер» «Турбо-Бухгалтер» і ряд інших розробок.

Інтегрована бухгалтерія для малих підприємств.

КСБО в повному складі облікових функцій реалізовано на єдиній централізовано контрольованій БД; розподілене оброблення даних, як правило, не підтримується. Оброблення облікової інформації здійснюється від первинних облікових документів. Виконується налагодження робочого плану рахунків, довідників аналітичного обліку, вибираються алгоритми облікової політики (метод списання собівартості, методи амортизації тощо). Є досить зручні та прості для кінцевих користувачів інструментальні засоби й засоби наладки:

константи, що впливають на алгоритми роботи програми;

генератор екранних форм;

генератор звітів;

мова запитів високого рівня. [40, c. 116]

Захист БД, санкціонований доступ, адміністрування БД реалізуються у спрощеному вигляді.

Особливість програмних засобів даного класу — «монолітність» функції КСБО в одному АРМ бухгалтера. Кількість користувачів таких КСБО, як правило, невелика. Для простоти експлуатації та супроводу програми встановлюються на одному комп’ютері; якщо є кілька комп’ютерів, інформаційний обмін між ними можливий за допомогою проміжних носіїв у режимі експорт/імпорт чи проводок по мережі. При цьому підсумкове оброблення облікових даних і формування бухгалтерських звітів виконується на центральному комп’ютері.

Сфера доцільного застосування таких програм — це малі й середні підприємства, обсяг облікової роботи яких невеликий, кількість бухгалтерів — 1—3 особи. Типовими представниками програм даного класу є розроблення фірм «Парус» старих версій, «БЭСТ2+» («Інтелект-Сервіс»), «Інфін», програми «Інтегратор».

Комплексний бухгалтерський облік для середніх і великих підприємств. Комплексна КСБО — це набір функціональних АРМ, що працюють на централізовано збереженій БД у мережі. Комплексні КСБО відрізняються від набору ізольованих АРМ, насамперед, принципом системності, що вимагає виконання таких умов:

єдиний план рахунків;

єдина облікова політика;

загальносистемна нормативно-довідкова інформація (класифікатори, типові форми документів, довідники аналітичного обліку);

одночасність облікових періодів для різних АРМ;

твердий регламент функціонування окремих АРМ і взаємодії АРМ один з одним.

Такі системи мають, як правило, галузеву орієнтацію (торгівля, виробництво, бюджетна сфера). Склад і функції окремих АРМ можуть набудовуватися на специфіку об’єкта керування. Кожний АРМ має функціональну повноту, функції не дублюються на різних АРМ, що можуть працювати як у комплексі з іншими АРМ, так і незалежно.

Склад функцій конкретних АРМ орієнтовано на організаційні одиниці керування у складі бухгалтерій — ділянки бухгалтерського обліку. Для КСБО виконується спочатку загальносистемне налагодження, а потім для кожного АРМ — внутрішнє налагодження таких параметрів:

шаблонів проводок для типових господарських операцій;

форм уведення для первинних облікових документів і відповідних їм проводок;

значень параметрів типових алгоритмів розрахунків (податків, сум проводок, амортизаційних відрахувань тощо).

Для кожного функціонального АРМ може створюватися своя нормативно-довідкова інформація, але при цьому рівень загальносистемної інформації є визначальним.

Основна умова застосування комплексної КСБО — синхронізація облікових періодів у різних АРМ. Для цього використовуються організаційні та програмні методи.

Комплексні КСБУ мають адміністраторів системи й окремих підсистем, що надають санкціонований доступ користувачам до АРМ, пунктів меню; виконують створення архівних копій БД, відновлення БД з архіву, обмін даними з іншими програмними системами та інші функції.

Типовий склад АРМ комплексної КСБО:

1. АРМ головного бухгалтера — нормативно-довідкове забезпечення КСБО, ведення плану рахунків, робота з обліковим регістром — книгою господарських операцій, автоматизація фінансового обліку та звітності. Книга господарських операцій формується у функціональних АРМ, використовується як джерело для формування бухгалтерської звітності.

2. Облік основних засобів і нематеріальних активів — система автоматизації обліку наявності й руху основних засобів, нематеріальних активів, довгострокових фінансових і капітальних вкладень.

3. Облік матеріальних (виробничих) запасів — система автоматизації обліку наявності й руху ТМЦ на складі, вартісного обліку матеріальних запасів, обліку списання матеріалів за статтями витрат, формування собівартості матеріалу під час списання за методами FIFO, LIFO і середньозваженим, обліку малоцінних і швидкозношувальних предметів.

4. Система обліку руху товарів і готової продукції на складі у вартісному й кількісному вираженні. Калькуляція цін товарів (готової продукції) відповідно до моделі ціни, розрахунок собівартості під час списання товарів за методами FIFO, LIFO і середньозваженим, облік замовлень покупців, контроль за їх проход­женням, відвантаженням та оплатою.

5. Облік касових операцій — система автоматизації обліку касових операцій у гривнях і валюті, обліку розрахунків із підзвітними особами, обліку депонентів.

6. Облік банківських операцій — система автоматизації обліку банківських операцій у гривнях і валюті, взаємодія з системами «клієнт-банк», що працюють у комунікаційному форматі.

7. Облік розрахунків із покупцями/постачальниками — система автоматизації обліку операцій за розрахунками з покупцями/постачальниками, що підтримує різні варіанти оплат і відвантажень.

8. Облік витрат на виробництво — система автоматизації пооб’єктного обліку та формування собівартості продукції.

9. Облік праці та заробітної плати — система автоматизації розрахунку оплати праці, ведення карток персонального обліку, особових рахунків і табелів робочого часу. [44, c. 19]

Ядром комплексної КСБО є АРМ головного бухгалтера, що працює з єдиним обліковим регістром бухгалтерських проводок, використовуючи його для формування звітів і вихідних форм фінансової звітності.

Як правило, функції комплексних КСБО ширші від чисто бухгалтерських. Так, додатково ведеться для розрахунку зарплати облік кадрів, для обліку руху товарно-матеріальних цінностей — керування продажем, керування закупівлями. У ряді систем зроблено акцент на електронний документообіг і сполучене з цим діловодство. Таким чином, КСБО забезпечують реалізацію як фінансового, так і управлінського обліку, оперативного обліку, статистичного обліку та звітності. Ці КСБО наближаються до ІС масштабу підприємства що охоплюють такі модулі: «Керування продажем», «Керування закупівлями», «Торговий зал» тощо.

Типовими представниками систем даного класу є розробки фірм «Інтелект-Сервіс» (БЭСТ-4, БЭСТ Рго), «Компас» («Компас Гігант»), Ай-Ти (комплекс програмних продуктів «БОС»), «Атлант-Информ» («Галактика») тощо.

Отже, автоматизація обліку є запорукою успішного ведення обліку, адже допомагає підвищити якість роботи бухгалтерів та бухгалтерії вцілому. Комп’ютер є лиш інструментом, який допомагає максимально повно використовувати кваліфікацію та потенціал спеціаліста, а також спрощувати рутинну роботу бухгалтера.


Висновки до розділу 1


Соціальне страхування — це важлива складова частина соціального захисту населення, центром якого є людина та її потреби, а якість їх задоволення впливає на соціально-економічний розвиток держави. Соціальне страхування створює умови для відтворення робочої сили та захисту громадян у разі настання певних страхових випадків: втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття, нещасного випадку на виробництві, догляду за дитиною, вагітності та пологів тощо.

З економічної точки зору соціальне страхування виступає важелем перерозподілу грошових коштів у суспільстві та пов'язане з розвитком економіки. Зміцнення економіки впливає на зростання доходів підприємств, організацій, а разом з тим і збільшення розміру страхових внесків.

Управління коштами соціального страхування здійснюють фонди, створені за окремими видами страхування. Оперативне управління проводять правління та виконавчі дирекції фондів. Фінансовий контроль здійснюють Державна податкова служба, Контрольно-ревізійна служба, Державне казначейство, Наглядові ради тощо.

Своєчасне проведення розрахунків до фондів соціального страхування та розрахунків за соціальними виплатами працівників залежить від раціональної організації облікового процесу на підприємстві. Саме тому правильно організована облікова робота дає змогу раціональніше розподілити роботу між обліковими працівниками відповідно до їх кваліфікації, ефективніше використовувати обчислювальну техніку, підвищувати якість обліково - економічної інформації, сприяти економії коштів для ведення обліку за рахунок використання оптимальної кількості висококваліфікованих працівників.

Основним законодавчо-нормативним документом, що регулює організацію обліку розрахунків за соціальними відрахуваннями є закон України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”. На рівні підприємства важливим нормативним документом щодо організації обліку є Наказ про облікову політику підприємства.

Автоматизація обліку є запорукою успішного ведення обліку, адже допомагає підвищити якість роботи бухгалтерів та бухгалтерії вцілому. Комп’ютер є лиш інструментом, який допомагає максимально повно використовувати кваліфікацію та потенціал спеціаліста, а також спрощувати рутинну роботу бухгалтера.

Точність і оперативність надання економічної інформації є вирішальними факторами успішного розвитку підприємства та економіки країни в цілому. Вирішальне значення при цього завдання належить автоматизації бухгалтерського обліку, яка значно розширює його можливості. При всій різноманітності бухгалтерських програм, потрібно зробити правильний вибір, виходячи з конкретних потреб, можливостей та запитів програмного забезпечення.


Розділ 2. Організація бухгалтерського обліку розрахунків за страхуванням в ДП НДГ «Україна»


2.1 Організаційно-економічна характеристика ДП НДГ «Україна»


Державне підприємство «Навчально-дослідне господарство» «Україна» Національного агроекологічного університету було створено згідно з постановою ЦК КП України і Ради Міністрів Української РСР від 4 лютого 1961 року № 121 на базі колгоспів ім. Гетьмана та ім. Сталіна Черняхівського району Житомирської області. Спочатку був створений радгосп ім. Сталіна і переданий в підпорядкування Житомирському сільськогосподарському інституту. В 1964 році згідно з наказом міністерства сільського господарства СРСР від 9 січня 1964 року був перейменований навчально-дослідне господарство «Україна» ДАУ, яке засноване на державній власності і підпорядковане міністерству аграрної політики України.

Господарство розміщене в районному центрі смт Черняхів Житомирської області. Відстань від підприємства до обласного центра становить 25 км, до залізничної станції Горбаші ПЗЗД – 2 км.

Виробничий напрямок – виробництво зернових (включаючи насінництво) льону, хмелю, кормових культур, м’яса ВРХ, свиней.

Дослідне господарство створене для проведення польових досліджень студентами, майстрами та аспірантами.

Загальна площа землі – 44707 га, в т. ч. рілля – 3501. Клькість працюючих 162 чол.

Основним напрямком діяльності господарства є вирощування, зберігання і реалізація сільськогосподарської продукції, створення при необхідності в структурі підприємства пунктів прокату техніки для надання послуг господарствами

Для характеристики господарства в економічній системі регіону розглянемо дані таблиці 2.1.

Таблиця 2.1

Основні організаційно-економічні дані ДП НДГ «Україна»

Регіон Юридична адреса: Житомирська обл., смт. Черняхів, вул. Мельнична 6.
Власник Державна власність
Класифікаційні ознаки

ЄДРПОУ 00487155

КОАТУУ 1825655100

КВЕД 01.30.0

КФВ 31

КОПФГ 140

Об’єкт господарської діяльності Сільське господарство
Постачальники

ПП «Ев Агро» - гербіциди, аміачна селітра

ВАТ «Агропостач»- запчастини

ПП «Маленівський» - пальне

Черняхів РЕМ електроенергія

Покупці

ВАТ «Житомирський завод»

ДП «Агросервіс»

Сільськогосподарські підприємства

Фінансово-інформаційне обслуговування Банк – Райффайзен Банк «Аваль», Податкова інспекція – Володар-Волинська ДПІ

Визначення належності ресурсів до тих чи інших підрозділів підприємства має важливе значення при організації їх обліку. Витрати на виробництво продукції (робіт, послуг) формуються за центрами відповідальності та об’єктами обліку планування та калькулювання собівартості продукції, робіт, послуг. Центрами відповідальності виступають внутрішньогосподарські підрозділи, що функціонують на засадах госпрозрахунку. Їх склад визначається з врахуванням виробничої та організаційної побудови підприємства, порядку закріплення ресурсів виробництва тощо.


Таблиця 2.2

Розміщення ресурсів за структурними підрозділами ДП НДГ «Україна»

Назва структурного підрозділу Вартість основних засобів, тис. грн. Площа земельних ресурсів, га Кількість працівників, чол.
1. Бригада 4219000 4417 54
2. Ферми 7418000 - 108

Найголовнішим та незамінним засобом виробництва в сільськогосподарському підприємстві є земля. Проаналізуємо склад та структуру земельних угідь на досліджуваному підприємстві.


Таблиця 2.3

Склад та структура земельних угідь

Види

угідь

2007 р. 2008 р. 2009 р.

Площа, га Структура до с.г. угідь Площа, га Структура до с.г. угідь Площа, га Структура до с.г. угідь
Всього с. г. угідь 4477 100 4477 100 4477 100
В т. ч.





Рілля 3501 78,2 3501 78,2 3501 78.2
Сінокоси 66 1,48 66 1,48 66 1,48
Пасовища 861 19,24 861 19,24 861 19,24
Багаторічні насадження 32 0,72 32 0,72 32 0,72

З даних таблиці видно, що загальна площа сільськогосподарських угіль за період протягом 2007-2009 рр. не змінилась. Залишились незмінними і інші показники, такі як рілля, сінокоси, пасовища і багаторічні насадження.

Проаналізуємо ефективність використання земельних ресурсів в господарстві.


Таблиця 2.4

Ефективність використання земельних ресурсів в ДП НДГ «Україна»

Показники 2007 рік 2008 рік 2009 рік
1. Урожайність зернових, ц/га 14,3 9,58 17,97
2. Вироблено на 100 га ріллі зерна 514,68 370,77 498,0
3. Вироблено на 100 га сільськогосподарських угідь:


Молока ВРХ 186,66 123,05 120,08
М’яса ВРХ 22,6 14,18 13,68
4. Одержано на 100 га ріллі, тис грн.


Валової продукції 78,57 62,05 64,08
Прибутку -17,64 -19,48 -16,86

Дані таблиці свідчать про те, що використання земельних ресурсів є неефективним на підприємстві. Це видно такого показника, як валова продукція, що зменшилася за останні 3 роки. Збитки господарства за період 2007-2009 року мають тенденцію до збільшення. Виробництво продукції рослинництва і тваринництва в загальному зменшилось. В минулому році спостерігались значні врожаї зернових культур, але в тваринництві відбувається зменшення поголів’я ВРХ.

Отже, можна зробити висновок, що ефективність використання землі на дуже низькому рівні, що вказує на погане забезпечення господарства матеріальними та фінансовими ресурсами, використанням застарілої технології виробництва, що призводить до зниження продуктивності праці, підвищення собівартості продукції.

Поряд землею та трудовими ресурсами, основні та оборотні засоби є найважливішими ресурсами виробництва, складовою частиною матеріально-технічної бази та матеріальною основою організаційно-технічних процесів у сільському господарстві. Забезпеченість і озброєність основними та оборотними фондами характеризує рівень технічного та економічного розвитку господарюючого суб’єкта.


Таблиця 2.5

Характеристика активів в ДП НДГ «Україна»

Види активів

На

31.12.2008

На 31.12.2009 Відхилення

Тис. грн. % Тис. грн. % +,- %
1 2 3 4 5 6 7
1. Виробничі запаси 813,7 37,09 1112 41,09 298,3 4,0
2. Поточні біологічні активи 892,3 40,67 905 33,44 12,7 -7,2
3. Незавершене виробництво 352,0 16,04 480 17,73 128 1,69
4. Готова продукція 12,9 0,59 94 3,47 81,1 2,88
5. Дебіторська заборгованість 82,0 3,74 67 2,47 -15,0 1,27
6. Дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом 5,9 0,27 16 0,59 10,1 0,32
7. Інша поточна дебіторська заборгованість 6,3 0,29 - - 6,3 0,29
8. Грошові кошти та їх еквіваленти в національній валюті 28,8 1,31 32 1,18 3,2 -0,13

14275 100 13731 100 -544 -3,81
Баланс 14939,3





На основі цієї таблиці видно, що в порівнянні з 2008 роком на 31.12.2009 всі активи господарства збільшились, заборгованість зменшилась, грошові кошти збільшилися.


Таблиця 2.6

Характеристика джерел формування активів суб’єкта господарювання

Види пасивів

На

31.12.2008

На 31.12.2009 Відхилення

Тис. грн. % Тис. грн. % +,- %
Статутний капітал 12260 85,88 12260 89,29 0 0
Інший додатковий капітал 1871 13,11 1520 11,07 -351 -18,76
Довгострокові кредити банків 30 0,21 - - - -
Інші довгострокові кредити 77 0,54 37 0,27 -40 -51,95
Поточні зобов’язання за розрахунками:





З бюджетом 150 1,05 424 3,09 274 182,67
Зі страхування 47 0,33 60 0,44 13 27,66
З оплати праці 70 0,49 57 0,42 -13 -18,57
Інші поточні зобовязання 318 2,23 44 0,32 -274 -86,16
Баланс 14275 100,00 13731 100,00 -544 -3,811

Проведений аналіз в таблиці 2.6 дає змогу оцінити стан джеред формування основних засобів. Як бачимо, найбільшу питому вагу в структурі пасивів займає статутний капітал, який на кінець 2008 року в структурі становить 89,29 % або 12260 грн. Серед поточних зобов’язань за розрахунками спостерігаємо, що найбільшу питому вагу становлять розрахунки з бюджетом – 3,09 % в структурі пасивів підприємства.

Отже, розвиток сільськогосподарського виробництва вимагає відповідного розвитку матеріально-технічної бази, яка є сукупністю засобів і предметів праці, що використовуються в сільському господарстві.


2.2 Первинний та зведений облік розрахунків за страхуванням


Бухгалтерський облік розрахунків за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням вимагає їх належного документального оформлення (див. табл.. 2.1.).

Якщо необхідно визначити середній заробіток, такі дані вказуються у відповідній довідці про середню заробітну плату (дохід).

Допомога у зв'язку з тимчасовою втратою непрацездатності виплачується на основі листка непрацездатності, виданого лікувальним закладом. Виходячи із кількості днів непрацездатності та середньоденного заробітку, визначають суму такої допомоги. Для цього складають відповідний розрахунок.

Допомога за вагітністю і пологами виплачується за 70 календарних днів до пологів та 56 днів після них (при ускладнених пологах або народженні двох чи більше дітей — теж 70 днів) у розмірі 100 % середньої заробітної плати, незалежно від страхового стажу. Підставою для нарахування такої допомоги є лікарняний лист встановленої форми.

Допомога на поховання нараховується у випадку смерті застрахованої особи або членів її сім'ї (дружини, чоловіка, батька, матері, діда, бабусі, а також дітей, братів, сестер та онуків до 18 років, якщо вони не мають батьків). Підставою для нарахування і виплати такої допомоги є свідоцтво та довідка про смерть (на померлого члена сім'ї додатково довідка з місця проживання про перебування його на утриманні застрахованої особи, якій видається допомога).

Кожному працівнику підприємства заробітна плата нараховується, виходячи з даних первинних документів (табеля обліку використання робочого часу ф.№ 64, наряди на виконання робіт №70, послуг ф. №70а, подорожні листи вантажного автотранспорту ф. № 2, накази, службові записки тощо).

Нараховану заробітну плату по кожному працівнику заносять в Розрахунково-платіжну відомість. У лівій частині Розрахунково-платіжної відомості записують суми всіх нарахувань заробітної плати за її видами, а в правій частині – утримання за їх видами і суми до видачі. [55, c. 36]

При нарахуванні та сплаті внесків бухгалтеру необхідно мати документи, що містять розміри, підстави та інші дані про порядок нарахування внесків, визначений нормативними актами України. Їх перелік наведено в таблиці 2.7.


Таблиця 2.7

Документування розрахунків із соціального страхування

№ п/п Назва документу

У яких випадках

використовуються

Хто підписує
1 Заява на виплату допомоги та свідоцтво про народження дитини При нарахуванні допомоги при народженні дитини Резолюція керівника на заяві, завідуючий РАГСом (на свідоцтві)
2 Наказ роботодавця про надання допомоги, розпорядження виконавчої дирекції від Фонду за місцем їх реєстрації як страхувальників При наданні допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку Роботодавець, представник Фонду
3 Заява на виплату допомоги, свідоцтво про народження дитини, а також копія рішення суду про усиновлення ви рішення відповідних органів про встановлення опіки При наданні допомоги при вагітності та пологах, при народженні дитини, допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для усиновителів та опікунів Резолюція керівника на заяві, завідуючий РАГСом (на свідоцтві)
4 Заява особи, що доглядає дитину, та довідка з місця роботи матері про те, що вона дійсно вийшла на роботу до закінчення строку відпустки по догляду за дитиною При догляді за дитиною батьком, бабою, дідом Керівник установи, де працює матір
5 Свідоцтво про смерть, виданого органом реєстрації актів громадського стану, довідка про те, хто організовував і проводив поховання При призначенні сім»ї померлого допомоги на його поховання Завідуючий органом реєстрації актів громадського стану, секретар місцевої ради
6 Листок тимчасової непрацездатності

При нарахуванні допомоги з тимчасової втрати працездатності

(включаючи догляд за хворою дитиною)

Лікар
7 Листок непрацездатності, акт про нещасний випадок, пояснювальна записка хворого При нарахуванні допомоги в зв»язку з виробничою (або невиробничою) травмою Лікар, працівники підприємства, що входять до складу комісії

Слід зазначити, що нарахування допомоги по тимчасові втраті працездатності розділяється на дві частини: перші п’ять днів непрацездатності зараховують за рахунок підприємства, всі послідуючі дні непрацездатності – за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності або Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві (в тому випадку, якщо тимчасова втрата працездатності настала в результаті травми на виробництві або невиробничої травми).

Лікарняні листи, які були нараховані протягом місяця, записують в реєстр листів тимчасової втрати працездатності, в якому зазначають:

прізвище, ім”я по батькові особу, яка втратила працездатність;

номер лікарняного листа;

період непрацездатності;

діагноз захворювання;

трудовий стаж;

кількість днів тимчасової непрацездатності та сума.

На підставі зазначених документів здійснюється розрахунок внесків до фондів соціального страхування.

Сума утримань до фондів соціального страхування із заробітної плати працюючих відображається в розрахунково-оборотній відомості, в якій відображаються розрахунки з робітниками та службовцями з оплати праці, і в якій зазначаються суми нарахованої заробітної плати і суми утримань, в тому числі і зборів на соціальне страхування. [68, c. 236]


2.3 Синтетичний та аналітичний облік розрахунків за страхуванням


Облік розрахунків за страхуванням в ДП НДГ «Україна» ведеться за зборами на обов'язкове державне пенсійне страхування, на обов'язкове соціальне страхування, на обов'язкове соціальне страхування на випадок безробіття, за індивідуальним страхуванням персоналу підприємства, страхуванням майна та за страхуванням від нещасних випадків на виробництві та за іншими розрахунками зі страхування.

Порядок нарахування таких зборів регулюється чинним законодавством. Для обліку розрахунків за всіма видами страхування призначений рахунок 65 "Розрахунки за страхуванням". Він має наступні субрахунки:

- 651 "За пенсійним забезпеченням";

- 652 "За соціальним страхуванням";

- 653 "За страхуванням на випадок безробіття";

- 654 "За індивідуальним страхуванням";

- 655 "За страхуванням майна"";

- 656 "За страхуванням від нещасних випадків на виробництві".

На субрахунку 651 "За пенсійним забезпеченням" ведеться облік розрахунків з Пенсійним фондом України за збором на обов'язкове державне пенсійне страхування.

На субрахунку 652 "За соціальним страхуванням" ведеться облік розрахунків з Фондом соціального страхування України за збором на обов'язкове загальнодержавне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням і похованням.

На субрахунку 653 "За страхуванням на випадок безробіття" ведеться облік розрахунків за збором на обов'язкове загальнодержавне соціальне страхування на випадок безробіття.

На субрахунку 654 "За індивідуальним страхуванням" ведеться облік розрахунків зі страховими організаціями від індивідуального страхування персоналу підприємства за їх письмовими дорученнями, у випадку добровільного страхування, з нарахованої їм заробітної плати страхових внесків за договорами та із обов'язкового страхування, яке встановлюється законодавством.

На субрахунку 655 "За страхуванням майна" ведеться облік розрахунків за страхуванням майна підприємства та майна працівників підприємства. Такі страхові платежі підлягають перерахуванню страховим організаціям.

У зв'язку із введенням у 2002 р. збору на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, з'явилася потреба у введенні додаткового субрахунку - 656 "Розрахунки із соціального страхування від нещасних випадків на виробництві". Розмір цього збору коливається від 0,84 % до 13,8 % від фонду оплати праці залежно від класу професійного ризику виробництва. В ДП НДГ «Україна» він становить 2,42% від загального фонду оплати праці, клас професійного ризика – 52.

Типові господарські операції та кореспонденція рахунків по розрахунками із страхування наводяться в табл. 2.8.


Таблиця 2.8.

Облік розрахунків за страхуванням в ДП НДГ «Україна»

№ з/п Зміст господарської операції
Кореспондентні рахунки



Дебет Кредит
1 2 3 4 5
1 Нараховано заробітну плату: -виробничому персоналу 80978,91 23 661

-загальновиробничому персоналу 14880,88 91 661

-адміністративному персоналу 8091,15 92 661

-працівникам, які здійснювали монтаж 4521,11 15 661

-працівникам, що займалися реалізацією продукції 2341,55 93 661
2

Проведено відрахування до Пенсійного Фонду від з/п:

- виробничого персоналу

26885,00

23


51


-загальновиробничого персоналу 4940,45 91 651

-адміністративного персоналу 2686,26 92 651

-працівників, які здійснювали монтаж 1501,01 15 651

-працівників, що займалися реалізацією продукції 777,39 93 651
3

Проведено відрахування на соціальні заходи у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю від заробітної плати:

- виробничого персоналу

1133,70

23


652


-загальновиробничого персоналу 208,33 91 652

-адміністративного персоналу 113,28 92 652

-працівників, які здійснювали монтаж 63,30 15 652

-працівників, що займалися реалізацією продукції 32,78 93 652
4 Проведено відрахування на випадок безробіття від заробітної плати: - виробничого персоналу 1295,66

23


653


-загальновиробничого персоналу 238,09 91 653

-адміністративного персоналу 129,46 92 653

-працівників, які здійснювали монтаж 72,34 15 653

-працівників, що займалися реалізацією продукції 37,46 93 653
5

Проведено відрахування на соціальні заходи від нещасного випадку на виробництві від заробітної плати:

-виробничого персоналу

1959,69

23


656


-загальновиробничого персоналу 360,12 91 656

-адміністративного персоналу 195,81 92 656

-працівників, що займалися монтажем 109,41 15 656

-працівників, що займалися реалізацією продукції 56,67 93 656
6

Проведено утримання соціальних внесків на пенсійне страхування від заробітної плати:

-виробничого персоналу

1619,58

661


651


-загальновиробничого персоналу 297,62 661 651

-адміністративного персоналу 161,82 661 651

-працівників, що займалися монтажем 90,42 661 651

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: