Xreferat.com » Рефераты по маркетингу » Асортимент, споживчі властивості ялинкових прикрас та оцінка ступеня захисту прав споживачів при їх реалізації

Асортимент, споживчі властивості ялинкових прикрас та оцінка ступеня захисту прав споживачів при їх реалізації

населення;

-  пріоритету законодавчого регулювання над договірним у відносинах між продавцями (виконавцями) та покупцями (замов­никами);

-  встановлення додаткових обов'язків для продавців (виготівників) та привілеєвих прав для споживачів-покупців (замовни­ці) порівняно з загальними засадами цивільного законодавства;

-  встановлення спеціальних способів захисту прав спожива­чів після придбання ялинкових прикрас органами Державного комітету України стандартизації, метрології та сертифікації та об'єднаннями споживачів, а також спрощеного судового захисту.

Слід вказати, що за ст.1 Закону України "Про захист прав споживачів" законодавство України про захист прав споживачів складається з цього Закону та інших актів законодавства, що видаються відповідно до нього. Слід підкреслити, що у першій редакції цього Закону (від 12 травня 1991 р.) в його ст.1 була друга частина, в якій встановлювалось, що у випадках, прямо зазначених у цьому Законі та інших законодавчих актах, заходи щодо реалізації прав споживачів можуть регулюватися постановами Кабінету Міністрів Української РСР. Проте, вже Законом від 15 грудня 1993 р. ця частина із ст.1 Закону "Про захист прав споживачів" була вилучена.

Однак це зовсім не означає, що Уряд позбавлений повноважень щодо нормативного регулювання окремих аспектів захисту прав споживачів. По-перше, його відповідні повноваження базуються на п.2 ст.116 Конституції України, за якою Кабінет Міністрів України вживає заходів щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина. По-друге, і в самому Законі "Про захист прав споживачів" передбачено право Кабінету Міністрів України затверджувати, наприклад, правила торговельного, побутового інших видів обслуговування (виконання робіт, надання послуг (ст.22 Закону), а також переліки сезонних товарів, гарантійні терміни, на які обчислюються з початку відповідного сезону (ст.13); перелік товарів для обмінного фонду (ст.14); перелік товарів, що не підлягають обміну (поверненню) з підстав, визнаних Законом (ст.20), тощо.

Суттєве значення для захисту прав споживачів мають нормативно-правові акти центральних органів виконавчої влади, в першу чергу, Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації, який є правонаступником Державного комітету України у справах захисту прав споживачів, а також Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України і Антимонопольного комітету України.

Говорячи про склад законодавства про захист прав споживачів, необхідно також згадати Положення про порядок тимчасового припинення діяльності підприємств сфери торгівлі, громадського харчування і послуг, які систематично реалізують недоброякісні товари, порушують правила торгівлі та надання послуг, умови зберігання і транспортування товарів; про порядок вилучення неякісних товарів – ялинкових прикрас, документів та інших предметів, що свідчать про порушення прав споживачів; про порядок припинення (заборони) господарюючими суб'єктами відвантаження, реалізації (продажу) і виробництва товарів – ялинкових прикрас, виконання робіт і надання послуг, що не відповідають вимогам нормативних документів, затверджені Постановою Верховної Ради України №26/95-ВР від 25 січня 1995 р. Не аналізуючи вказані нормативно-правові до­кументи по суті, вважаємо за необхідне вказати, що, на нашу ду­мку, доцільним стало б перенесення норм вказаних Положень безпосередньо до тексту Закону України "Про захист прав спо­живачів".

Крім національного законодавства, певне значення для захи­сту прав споживачів мають також положення міжнародного пра­ва. Так, згідно зі ст.2 Закону "Про захист прав споживачів", якщо міжнародним договором України встановлено інші правила, ніж ті, що є в законодавстві України про захист прав споживачів, то на її території застосовуються правила міжнародного договору. Тут можна згадати, що 7 березня 2002 р. Верховною Радою Укра­їни був прийнятий Закон "Про ратифікацію Угоди про основні напрями співробітництва держав - учасниць Співдружності Не­залежних Держав у галузі захисту прав споживачів".

   Законодавством детально врегульовано права споживачів:

Споживач має право на те, щоб товари – ялинкові прикраси, при звичайних умовах їх використання, збереження або транспортування були безпечни­ми для його життя, здоров'я, навколишнього природного середовища, а також не заподіювали збиток його майну.

Право на безпеку означає, що товари – ялинкові прикраси, за дотримання правил збереження і використання не заподіють шкоди життю, здоров'ю і майну спожива­ча, а також навколишньому природному середовищу.

На товари використання яких понад установлений термін є небезпечним і може заподіяти споживачеві шкоду, встановлюється термін служби (термін придатності). Реалізація товару після закінчення терміну його придатності законом заборонена. Ці вимоги стосуються продуктів харчування, медичних препаратів, косметики тощо. Термін придатності має вказуватися на упаковці товару.

Існує низка товарів, небезпечних за умови неправильного їх використання. До таких товарів належать деякі будматеріали, товари побутової хімії тощо. Виробник зобов'язаний попереджати споживача про наявність терміну придатності товару, обов'язкові умови його використання і можливі наслідки у разі порушення їх, а також про необхідні дії після закінчення цього терміну.

Виробник зобов'язаний інформувати споживача про можливий ризик і про безпечне використання товару за допомогою прийнятих у міжнародній практиці позначень.

Для забезпечення права споживача на безпеку товарів і послуг держава зобов’язала сертифікувати всі товари, що можуть за певних умов виявитись небезпечними, наприклад ялинкові прикраси. Сертифікат відповідності підтверджує одну, але, мабуть, найголовнішу якість товару - безпеку його при використанні. Аби переконатися в безпеці одержуваного товару, споживач має право вимагати сертифікат у продавця.

У кожній державі, зокрема й в Україні, існують визначені нормативи, стандарти безпеки товарів – ялинкових прикрас, яких мають додержуватися всі без винятку виробники.

Нормативи розробляються спеціальним державним органом — Державним комітетом зі стандартизації, метрології і сертифікації — і обов'язкові для всіх товарів, зокрема й тих, що надходять до нас з-за кордону. Перевірка відповідності якості товарів – ялинкових прикрас, вимогам стандартів називається сертифікацією. Товари, що пройшли сертифікацію, одержують спеціальне посвідчення — сертифікацію відповідності. Цей документ супроводжує товари на всьому шляху їх проходження від виробника до конкретного покупця. У кожного продавця має бути сертифікат відповідності на ялинкові прикраси, що реалізується. Покупець має право вимагати у продавця пред'явлення сертифікату, аби переконатися у безпеці товару, тобто в тому, що телевізор не вибухне, а ковбаса не стане причиною отруєння. А це вже непогано.

Втім навіть державна сертифікація не в змозі цілком виключити надходження у продаж товарів, що можуть заподіяти шкоду життю, здоров'ю або майну споживача. Якщо про небезпечні властивості товару стало відомо після проходження його у торговельну мережу і реалізації його споживачам, такий товар має бути відкликаний виробником.

3.2            Програма інспекційної перевірки підприємств торгівлі,

 які реалізують ялинкові прикрас

Здійснення інспектування підприємств торгівлі, які реалізують ялинкові прикрас пов'язано з проведенням цілої системи заходів, які спрямовані на попередження порушень прав споживачів. До них відносяться дотримання суб'єктами господарю­вання, громадянами-підприємцями вимог законів, законодавчих актів, постанов уряду, правил, нормативно-технічної документації.

Форми контролю мають свої відміни, які необхідно враховувати в роботі службовцям державних органів контролю для забезпечення реалізації політики щодо захисту прав споживачів.

Найбільш поширеними формами контрольної роботи вважаються перевірки. Мета їх здійснення зводиться до визначення наявності недоліків і порушень, встановлення умов їх виникнення. Кінцева мета контролю - виправлення виявлених недоліків, припинення порушень прав споживачів, усунення причин, що їх викликають. При їх проведенні з'ясовується у якому стані знаходиться дотримання нормативних актів, які регламентують діяльність господарюючих суб'єктів сфери торгівлі,які реалізують ялинкові прикраси  робиться ретельний аналіз документації з питань перевірки у поєднанні із глибоким визначенням фактичного стану справ.

За кількістю підприємств, що перевіряються, та за кількістю осіб, що беруть участь у обстеженні, перевірки бувають:

v    разові (одиничні),

v    вибіркові,

v    масові.

Залежно від змісту поставленої мети і питань, що вивчаються, перевірки можна поділити на:

v    цільові

v    комплексні.

Разова (одинична) перевірка має на меті вивчити окреме питання або упевнитися у достовірності того чи іншого сигналу, звернення, скарги. Такі перевірки можуть бути спланованими і раптовими (несподіваними), мета яких полягає в тому, щоб зафіксу­вати фактичний стан справ, присікти незаконні дії та зловживання, а у разі необхідності передати матеріали перевірок про дії осіб, що містять ознаки злочину органам дізнання чи попереднього слідства.

Вибіркова перевірка дає можливість визначити стан справ на одному чи декількох підприємствах. За її результатами можна уявити про стан справ для проведення перевірки і на інших підприємствах цього профілю.

Масові перевірки проводяться з метою вивчення стану справ у всій сфері в цілому у масштабі району, міста, області. Проведення масових перевірок забезпечується одночасними цілеспрямованими діями підрозділів управління і за участю інших контролюючих органів (за домовленістю). Дієвість цієї форми полягає, перш за все, у тому, що вона розкриває фактичне становище на великій кількості об'єктів з конкретного питання, дозволяє наочно порівняти їх роботу, краще використати позитивні приклади діяльності підприємств.

Організація масових перевірок – справа складна, потребує всебічної підготовки, планування, поточного контролю за перебігом проведення і якісного аналізу результатів перевірки та прийняття відповідних заходів для наведення порядку у сфері підприємств торгівлі, які реалізують ялинкові прикрас. Такі перевірки, як правило, очолюють керівники управлінь.

Цільова перевірка проводиться з метою вивчення одного або декількох найбільш актуальних питань об'єкта, що перевіряється. Вона здійснюється з певною метою і може охопити як одне, так і всі підприємства на одній вулиці, в одному районі або спеціалізовані підприємства. Цільова перевірка, що проводиться на більшості або на всіх спеціалізованих підприємствах, або у районі, найчастіше зветься рейдом.

Комплексна перевірка охоплює не окремі питання об'єкта, що перевіряється, а більшість їх або весь комплекс питань.

Комплексна перевірка діяльності торговельного підприємства включає такі питання:

• наявність на фасаді торгового приміщення вивіски із зазначенням назви господарюючого суб'єкта та власника або уповноваженого ним органу, у громадянина-підприємця - таблички із зазначенням його адреси, номера свідоцтва про державну реєстрацію господарюючого суб'єкта та назви органу, що здійснив цю реєстрацію, наявність інформації про режим роботи;

•   інформація споживачам про роздрібні ціни на товари, правильність позначення роздрібних цін;

•   дотримання правил продажу;

•   правильність  розрахунків   із  споживачами:   проведення  грошей через ЕККА, видача  споживачеві  касових  чеків,  правильність встановлення роздрібних цін;

• дотримання правил користування засобами вимірювання, наявність контрольних засобів вимірювання;

• наявність інформації про товари, яка передбачена Законом України «Про захист прав споживачів» та нормативними документами;

• дотримання  правил зберігання і  продажу товарів,  дотримання термінів реалізації товарів;

• наявність у господарюючого суб'єкта відповідних документів на товари, які є у продажу, що передбачені чинним законодавством (товарно-транспортні накладні, рахунки-фактури, прибутково-збиткові накладні, сертифікати відповідності державної системи сертифікації або копія  зазначеного сертифіката, завірена   господарюючим  суб'єктом, що відпустив товар,  який  підлягає обов'язковій сертифікації );

• наявність на товарах, що надійшли до продажу, документів, які б засвідчували  їх якість, а також   надавали   інформацію   про виробника, дати виготовлення, кінцевого терміну реалізації продукції;

• наявність Книг відгуків і пропозицій на   доступному   для споживачів місці. Розгляд скарг і заяв громадян відповідно до чинного законодавства;

• наявність «Куточка покупця», забезпечення в ньому інформації для споживачів,  витяг  із правил  торговельного  обслуговування  та правил продажу товарів. Наявність адреси і телефонів органів, що забезпечують державний захист прав споживачів тощо.

З метою попередження порушень прав споживачів службові особи державних органів у справах захисту прав споживачів на підставі статті 5 п.2 Закону України «Про захист прав споживачів» мають право перевіряти у господарюючих суб'єктів сфери торгівлі, які реалізують ялинкові прикраси :

•  додержання  обов'язкових  вимог  щодо  безпеки  товарів (робіт, послуг);

•   дотримання правил торгівлі та надання послуг.

Безперешкодно обстежувати, відповідно до законодавства, будь-які виробничі, складські й торговельні приміщення цих суб'єктів.

При складанні і розробці перспективних та поточних планів контрольної роботи слід мати на увазі, що проведення перевірок за часом і за змістом повинні бути підпорядковані:

• завданням державних органів у справах захисту прав споживачів відповідно до Закону України «Про захист прав  споживачів», іншим Законам України та законодавчим актам у справах захисту прав споживачів. Положенню про Управління у справах захисту прав споживачів обласної, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації;

• Постановам Верховної Ради України, наказам Президента України, постановам і розпорядженням Кабінету Міністрів України, наказам,  розпорядженням  представника Президента України  в областях, Київської та Севастопольської міських Рад народних депутатів;

• розробленим  заходам  по удосконаленню  діяльності державних органів;

•   інших аспектів проблем захисту інтересів споживачів.

У планах вказується тема і підприємства для перевірок, терміни їх проведення і виконавці. Плани складаються відповідними підрозділами управління з урахуваннях пропозицій відділів, узгоджуються і доповнюються заступниками, затверджуються начальником управління. У планах територіальних управлінь, згідно із завданням і функціями, які визначені Положенням про Управління, передбачаються розділи контрольних (повторних) перевірок, організаційних заходів інформації та освіти населення, зв'язків з державними і громадськими організаціями, для здійснення контролю, інші аспекти діяльності.

У планах роботи розподіляється рівномірність завантаження усіх спеціалістів за їх фахом, досвідом та терміном виконання конкретних етапів контролю, що давало б можливість визначити персональний внесок кожного працівника.

Якість перевірки, як важливої умови її дієвості, залежить від попередньої підготовки перевірки. Підготовка перевірки починається із складання плану, де формулюються мета перевірки та питання, що підлягають вивченню. План перевірки затверджується керівництвом управління.

Залежно від кількості об'єктів, що підлягають перевіркам, а також від виду перевірки та інших обставин визначається склад комісії спеціалістів-перевіряючих. Важливим є призначення керівника перевірки, його уміння організувати процес підготовки і проведення перевірки та її завершення. Для чіткого розкриття мети і завдань перевірок з учасниками обов'язково проводиться інструктаж, а при складних перевірках можливо і спеціальні заняття, де проходить ознайомлення із законодавчими, нормативними актами й інструкціями до теми контролю, даються роз'яснення відносно оформлення всіх необхідних матеріалів: звітні дані, довідки, акти, протоколи, аналізи, пояснення, висновки, довідки.

Інструктаж та заняття проводять керівники підрозділів, провідні спеціалісти, за необхідністю залучаються фахівці інших контролюючих органів та установ. Керівникові комісії чи службовій особі виписується спеціальне посвідчення на проведення перевірки за підписом керівника управління. Посвідчення реєструється у журналі видачі за порядковим номером, підписом про одержання. Посвідчення вважається дійсним на конкретну перевірку, підприємство, термін і підкріплюється до матеріалів перевірки після її завершення.

На місці проведення перевірки керівник комісії чи службова особа пред'являє посвідчення керівникові підприємства, знайомить його з темою і метою перевірки, вирішує питання про умови роботи перевіряючих та працівників установи, щоб забезпечити нормальний ритм виконання своїх прямих службових обов'язків.

Недоліки та порушення, які виявлені у процесі перевірки, повинні бути документально підтверджені й доказані. Для цього використовуються:

• оригінали документів, які вилучаються, якщо їх зберігання не гарантується. При  вилученні   оригіналів   документів   перевіряючі повинні скласти відповідно опис і залишити його на об'єкті;

• копії оригіналів документів, які за необхідності завіряються підписами  відповідних службових   осіб   перевіреного   об'єкта   і печаткою. Копії знімаються із потрібної частини документів;

• проміжний акт, який складається для того, щоб зафіксувати фактичний стан справ на об'єкті,  якщо   порушення   неможливо підтвердити документально. Помічені недоліки і порушення підтверджуються двосторонніми підписами і потім відображаються в акті перевірки;

• офіційні довідки, необхідність їх одержання виникає при встановленні фактів виявлених  розходжень із   звітними,   інших порушень, які виникають під час перевірки;

• пояснення посадових осіб беруться до уваги під час перевірки на встановлені недоліки та порушення, які пишуться на адресу управління кожною особою, що їх допустила.

Перевіряючі особи до матеріалів перевірки роблять запит тільки на ті документи, які необхідні для розкриття суті теми і не обтяжують посадових осіб підготовкою довідок, цифрових та інших даних, які не відносяться до офіційної звітності.

Взаємовідносини перевіряючих із посадовими особами підприємств перевірки повинні бути коректними і діловими, сприяти спокійному, об'єктивному і принциповому аналізу фактичного стану справ, прискоренню виправлення недоліків та порушень.

На завершення перевірки на кожному підприємстві чи групі підприємств складається акт, у якому аргументовано і логічно відображаються факти виявлених недоліків і порушень, конкретні винні особи, робляться посилання на відповідні нормативні акти.

3.3                 Рекомендації контролюючим органам щодо

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: