Xreferat.com » Рефераты по маркетингу » Оцінка ергономічних властивостей м'яких меблів ЗАТ "Лагода"

Оцінка ергономічних властивостей м'яких меблів ЗАТ "Лагода"

конкурентоспроможності м'яких меблів вітчизняного виробництва, спостерігається тенденція поступового витіснення з ринку України імпортованих. Досягнення високого рівня конкурентоспроможності зумовлене модернізацією виробничої бази меблевих підприємств, що проводилася протягом десяти останніх років. І звичайно підгрунтям підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції є кваліфікований, зацікавлений персонал та досконала організація виробництва.

Невирішеною на багатьох функціонуючих підприємствах залишається проблема кваліфікованого персоналу. У вимогливих умовах сучасної ринкової економіки українським виробникам необхідно розширювати та вдосконалювати товарний портфель. Процес розробки і проектування нових видів виробів повинен здійснюватися творчими, професійними дизайнерами. А сучасне високотехнологічне обладнання вітчизняних підприємств вимагає наявності штату кваліфікованих і майстерних працівників. Зважаючи на це зазначаю, що вирішення цих питань надасть можливість розширити обсяги продажу вітчизняних м'яких меблів не лише в Україні, але й за її межами.

Питання нормативної документації, що регламентує якість м'яких меблів, породжує наступну актуальну проблему. Полягає вона в тому, що вже тривалий час національними органами зі стандартизації не проводилося оновлення та корегування наявних стандартів. Так, базовий нормативний документ ГОСТ 19917-93 “Мебель для сидения и лежания. Общие технические условия” датується 1993 роком видання. Звичайно, потужні виробничі підприємства з власної ініціативи розробляють велику кількість внутрішніх, більш відповідних сучасним вимогам нормативних документів - інструкцій, методик, настанов але оновлення державних стандартів вкрай необхідне.

Отже, до м’яких меблів ставляться ряд вимог, які зумовлюють задоволення певних вимог згідно з їх призначення.

Під час проектування м’яких меблів завжди оцінюються з декількох сторін – споживчої, ергономічної і виробничої. Ці три ознаки властивостей можуть співпадати.

Майстерність конструктора полягає в тому, що необхідно знайти оптимальний варіант який би задовольнив обидві сторони. Комплекс вимог споживчого і ергономічного характеру, зумовлене потребою людей в м’яких меблях і поєднує утилітарну та естетичну функції, а також вимоги до міцності та надійності.

Щодо асортименту м’яких меблів , то він змінюється кожного року в кращу сторону, а також вдосконалюються технологічні процеси по виробництву м’яких меблів за допомогою сучасних схем.

Також м’які меблі набувають гарного зовнішнього вигляду за допомогою якого привертають до себе споживача, який віддає більше своєї уваги і купує сучасні вітчизняні м’які меблі.

Потрібно звернути особливу увагу на ергономічні властивості м`яких меблів, адже жоден з 6 зразків не отримав максимальну кількість балів. Але потрібно відмітити, що вироби, в яких раціональність форми і розмірів задовольняє споживача, потребують удосконалення зручності трансформування.

Список використаної літератури


Огвоздин В.Ю. Управление качеством: Основи теории и практики: Учебное пособие. М.: Дело и сервис, 2002. –160с.

Дмитриева К.А. Конструирование мебельных изделий - М.: Лесная промышленность, 1996. - 146с.

Зіміна Н.К. Товарознавство меблевих товарів. Опорний конспект лекцій. - К.: КНТЕУ, 2001. - 62с.

Зіміна Н.К. Візуальне супроводження лекцій з курсу “Матеріалознавство та основи технології виробництва товарів народного споживання”, К.: КНТЕУ, 1998 – с. 14 – 17

Мережко Н.В., Сім'ячко О.І. Товарознавчі аспекти маркетингу: Опорний конспект лекцій - К.: КНТЕУ, 2002 - 71с.

Михайлов В.І., Глушкова Т.Г., Зельніченко О.І. Непродовольчі товари: Навчальний посібник для вищих навчальних закладів. - К: Книга, 2005. – 556

Ясинська Н.С. Управління якістю товарів: Опорний конспект лекцій К.:КНТЕУ, 2002. - 108с.

Товароведение и организация торговли непродовольственными товарами: Учеб. для нач. проф. образование/под . ред. А.Н.Неверова, Т.И.Чалых. – М.:ИРПО; Изд.центр «Академия», 2000. – 463 с.

Шепелев А.Ф. Товароведенье и експертиза древесно-мебелных товаров: М.: Обучение, 2004. – 485 с.

Шумега С.С. Дизайн. Історія зародження та розвитку дизайну. Історія дизайну меблів та інтер’єру. – К.: ЦНЛ, 2004. – 298 с. Грибановский А. Мебель будет дорожать // Деловая столица .15 декабря 2007 (№ 50) . с. 35 На меблі також є мода// Молодий буковинець. - 2007. -№12. – С.13-16 Осауленко О.Г. Україна в цифрах: Статистичний щорічник України. - К.: Изд.центр «Академия», 2007. с. 56 ГОСТ 16371-93. Мебель. Общие технические условия. Взамен ГОСТ 16371-84. Введен от 5.02.96.- ИПК Издательство стандартов, 1995.- 35 с. ГОСТ 20400-80. Продукция мебельного производства. Термины и определения. Введен от 01.01.81.- М. Издательство стандартов, 1980.- 25 с.

ГОСТ 2140-81. Пороки древесины. Классификация, термины и определения. Способы измерения. – М.: Изд-во стандартов,1982. с. 25 ДСТУ 2080-92. Продукція меблевого виробництва. Терміни та визначення. Введений від 01.07.93. – М. Держстандарт Укр., 1992. – 49 с. iv-fr/ ukrop/

derevo/

meblevyk/content/detail/180

italialink/site/23

Размещено на

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: