Xreferat.com » Остальные рефераты » Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Мнстерство освти  науки Украни

Укранська нженерно-педагогчна академя

Грничий факультет

Кафедра нформацйних технологй


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до курсово роботи

з дисциплни Основи автоматизованого проектування складних систем

на тему:

Автоматизаця графчних та розрахункових задач проектування


Монмарьов ¶.К


Стаханов

2010

ЗАВДАННЯ НА КУРСОВИЙ ПРОЕКТ


Тема проекту “Автоматизаця графчних та розрахункових задач проектування”

Термн здач студентом закнченого проекту до 15 травня 2010 р.

Вихдн дан до проекту Загальн вимоги до графчного та математичного моделювання. Завдання згдно варанта з проектування офсу, який обладнаний комп’ютерами та програмним забезпеченням вдповдно до призначення офсу. Розробц пдлягають план та об’мне зображення офсу, меблювання та розташування обладнання, електропостачання та н. Завдання згдно варанта з розвязання математичних задач. Середовища проектування: 3D Home, Excel, MathCAD, Power Point та нш, за узгодженням з кервником проекту.

Змст розрахунково-пояснювально записки (перелк питань, що х належить розробити) Вступ з обов’язковим посиланням на лтературу, в якй вказуться актуальнсть  ефективнсть використання САПР та математичного моделювання. Умови завдань. Графчне моделювання. Опис дяльност офсу та його програмне забезпечення, спвробтники. Альтернативне комп’ютерне обладнання. Електропостачання. Математичне моделювання. Висновки з обов’язковим перелком кльксних даних, що характеризують результати розробки. Презентаця проекту. Використан джерела. Додатки.

Перелк графчного матералу (з точним зазначенням обов’язкових креслень) Екранн коп результатв графчного та математичного моделювання. Не менше п’яти сторнок формату А4 з планами та обмними зображеннями офсу та розмрами.

Дата видач завдання 4 лютого 2010 р.

РЕФЕРАТ


Курсовий проект: 46 с., 51 рис., 7 табл., 1 додаток, 10 джерел.

Об'ктом проектування  моделювання офсу у систем автоматизованого проектування 3D Home Architect 8.

Предметом проектування  проектування офсу за допомогою системи 3D Home Architect 8, його зовншнього та внутршнього виду, устаткування, схеми електропостачання та нше.

Метою проектування  пдготовка майбутнх нженерв-педагогв в галуз комп'ютерних технологй для моделювання об'ктв у рзних системах автоматизованого проектування.

Методи дослдження. Для виршення поставлено мети застосован:

загальнонауков методи: теоретичного пошуку, визначення теоретичних  прикладних аспектв проектування;

емпричн методи.

Практична значущсть проектування: мститься у наданн майбутнм нженерам-педагогам знань у галуз комп'ютерних технологй, необхдних для моделювання об'ктв у рзних системах автоматизованого проектування.

СИСТЕМА АВТОМАТИЗОВАННОГО ПРОЕКТУВАННЯ, ГРАФ¶ЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ, МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ, ОПТИМ¶ЗАЦ¶Я, ОПТИМАЛЬН¶СТЬ

ЗМ¶СТ


2 МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ 35

2.1 Завдання 1.1 35


ВСТУП


У сучасних умовах проектування з застосуванням засобв обчислювально технки (автоматизованого проектування) процес роботи з такою нформацйною моделлю може бути органзований рзними способами (методами).

Використання нформацйних технологй дозволя забезпечити супровд процесу прийняття ршень на всх стадях розробки проекту нформацйною пдтримкою. Реалзаця тако пдтримки вимага органзац управлння джерелами нформац, вибору найкращих характеристик нформацйно модел та ефективного апарату управлння процесом проектування.

Актуальнсть дано роботи поляга у тому, що стотне зростання потужност обчислювально технки (швидкодя, обсяг оперативно пам'ят) визнача можливсть переходу вд копювання традицйних технологй до реалзац власне машинних технологй, що замняють традицйн. На доцльнсть  актуальнсть такого переходу звертав увагу академк В.М. Глушков: «При автоматизац органзацйного управлння на основ використання ЕОМ слд пам'ятати, що головною запорукою  успху  докорнна змна традицйно технолог органзацйного управлння» [1].

Перша частина даного проекту мстить у соб проектування офсу (за допомогою системи 3D Home Architect 8), його зовншнього й внутршнього виду, устаткування й нших об'ктв, розробку схеми електропостачання, а також даних про споживання електрично енерг, опис можливо дяльност офсу й робтникв.

Друга частина явля собою математичне моделювання за допомогою програм Excel  Mathcad.


1 ГРАФ¶ЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ОФ¶СУ


Початков дан для проектування офсу


Дяльнсть офсу Математика
Кльксть комп'ютерв 2
Кльксть принтерв 2
Блоки безперебйного живлення 2
Кльксть сканерв 1
Модем +
Телевзор (пдключення до ЕОМ) +
Кондицонер +
Музичний центр +
Осцилограф (пдключення до ЕОМ) -
Корисна площа офсу 32,5 кв.м
Завдання 1.1 16
Завдання 1.2 15
Завдання 2.1 (А,Б, варант) ґмнсть для поливу газону 30
Завдання 2.2 20

Опис призначення офсу та його програмне забезпечення


На пдстав вихдних даних можна припустити, що в офс може працювати 4 чоловка. Так як ця установа призначена для роботи в сфер математичних дослджень, то потрбн наступн кадри: секретар, менеджер та два математика.

Офс може виконувати:

Дослдження сучасних питань у сфер математики;

Математичне прогнозування;

Виршення задач з оптимзац виробництва;

Надання математично модел з цллю зменшення витрат або збльшення прибутку.

У даному офсу буде використовуватись оперативна система Windows Vista Enterprise для бзнесу. Високоефективна операцйна система Windows Vista Enterprise для бзнесу пдтриму додатков можливост, що дозволяють скоротити вартсть  складнсть розгортання й керування корпоративними

ПК. Крм того, ОС Windows Vista Enterprise нада бльш високий рвень захисту, спрощу керування додатками й дозволя стандартизувати роботу комп'ютерв органзац. ОС Windows Vista Enterprise забезпечу полпшений захист даних, що збергаються на мобльних комп'ютерах спвробтникв, включаючи додатковий захист конфденцйно нформац на випадок втрати або краджки комп'ютера.[2]. Для виконання роботи математика необхдн: Microsoft Office 2007 та MathCAD 14. Microsoft Office 2007 — це популярний офсний пакет вд Microsoft. Microsoft Office 2007 мстить додатки, що призначен для обробки та надання в наочному вигляд рзно нформац. У Microsoft Office 2007 входять: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Communicator, Publisher, InfoPath, Groove, OneNote та нш компоненти. За допомогою програм пакету Microsoft Office 2007 люди, роздлен роботою в рзних органзацях  мсцем проживання, можуть ефективно спвпрацювати, обмнюватися нформацю та розробляти спльн проекти. Зокрема, система управлння базами даних Microsoft Access  одню з найпопулярнших програм у смейств настльних СУБД. Вс верс Access мають у свому арсенал засоби, що значно спрощують введення  обробку даних, пошук даних та надання нформац у вигляд таблиць, графкв  звтв. Mathcad – програмний засб, середовище для виконання на комп'ютер рзномантних математичних  технчних розрахункв, забезпечена простим в освонн  в робот графчним нтерфейсом, яка нада користувачев нструменти для роботи з формулами, числами, графками  текстами. У середовищ Mathcad доступн бльше сотн операторв та логчних функцй, призначених для чисельного  символьного розв'язання математичних задач рзно складност. Mathcad 14.0 також дозволя виконувати бльш складн розрахунки, збергаючи х яснсть з допомогою нових функцй робочого листа WorkSheet (документа, вдкритого в середовищ Mathcad), додаткових коштв оперативно числовий оцнки та розширеного набору символв. Це допоможе користувачам при виведенн формул, вдображенн обчислювального процесу та документального обгрунтування розрахункв. У кнцевому пдсумку, спецальн додатков можливост дозволять користувачам працювати з бльш широким дапазоном нженерно-технчних завдань. Для виходу в мережу ¶нтернет використовуться Mozilla Firefox. Це швидкий  надйний, легкий в робот  добре захищений безкоштовний браузер. Одна з основних переваг браузера Mozilla Firefox — гнучксть  розширювансть. Простий  лакончний, але в той же час зручний нтерфейс дозволя освоти програму за деклька хвилин.


1.3 Спвробтники офсу


Функц математикв полягають у робот з математичними моделями та рзного роду розрахунками.

Функц менеджера включають роботу, спрямовану на органзацю свох робтникв, переврку роботи, ршення задач, пов'язаних з економю електроенерг, зарплатою та н.; переврка звтв, договорв.

Функц секретаря полягають у робот та попередньо консультац клнтв: надання рекламно нформац, запис на прийом та н. Секретар викону роботу з документами.

Час роботи офсу: з 8-00 до 18-00. Вихдний – понедлок.


1.4 Альтернативне комп'ютерне устаткування


Особливстю проектування  здйснення оптимального вибору з деклькох варантв, вдповдно до критерв оптимальност. З ц причини було зроблено два варанти комп'ютерного устаткування.

Склад комп'ютерного обладнання розроблявся виходячи з того, що було задано: 2 комп'ютери, 2 принтера, 2 блоки безперебйного живлення, 1 сканер, модем, телевзор, кондицонер  муз. центр.

Таблиця 1.1 – Оснащення (1 варант)

Комплектуюч Характеристики Цна, грн.
Материнська плата Asus P7P55D PREMIUM; Socket 1156; Intel P55; 4 x DDR3 SDRAM; Кльксть каналв: 2 2 181
Процесор Intel Core i5 670 3.46 GHz Socket 1156 Box 2 475
Оперативна пам’ять DDR3 1333 (PC 10600) DIMM 240-контактний, 2x2 Гб, 1.5 В, CL 9 873
HDD 3.5" SATA II 2000 Гб 7200 rpm 32 Мб Hitachi GST Deskstar 7K2000 (HT0F10311) 1 396
FDD FDD 3.5'' Samsung 1.44MB (SFD-321B/LFEB) 47.70
Оптичний привд DVD-RW IDE LG GH22NP20 Black; DVD-R 22x//DVD-RW 6x//DVD+R 22x//DVD+RW 8x//DVD+R(DL) 16x//DVD-R(DL) 12x//CD-R 48x//CD-RW 32x//DVD-RAM 12x//READ: DVD-ROM(SL) 16x//DVD-ROM (DL) 12x//CD-ROM 48x 246
Корпус ATX Xigmatek Asgard 500 W Black (CPC-T45UB-U51) 603
Клаватура Logitech Classic 200 PS2 106
Миша Logitech M705 Marathon Wireless Mouse; USB 546
Акустика Microlab 2.0 Solo 3 2 колонки 840
Монтор ЖК 21.5" Asus VH222T; 21.5; 16:9; 1920х1080; 5 мс; 300 кд/м2; у/о 170/160; 20000:1; TCO'03; m/media; VES 1 555
Разом
10868,7

Всього за 2 комп’ютера: 21737,4 грн


Таблиця 1.2 – Додаткове оснащення (1 варант)

Комплектуюч Характеристики Цна, грн.
Модем ZyXel P-660HT2; ADSL2/2+4xLAN Annex A/B 512
Джерело безперебйного харчування APC 1000VA Smart-UPS XL (SUA1000XLI); 1000 ВА; 800 Вт; Вхдна напруга (при робот вд мереж 220В): 160 В–285 В; Час автономно роботи при макс. напруз 9.7 хв.; ¶нтерфейс DB9/RS-232 (COM), USB 3 927
Принтер HP LaserJet P1505; Лазерний / A4 / ч/б / 23 ст/хв / 600x600 dpi / Час вих.. перших ст. 6,5 сек / Ресурс заправки 1500 ст / Лоток 260 листв / Щльнсть 60-163 г/м2 / 2 Мб / USB 2.0 1649
Сканер HP ScanJet G4010 photo; 4800x9600; фото 10 x 15 - 13 сек., ч/б текст - 59 сек; USB 2.0 Hi-Speed 1 212
Телевзор LCD телевзор SONY KDL-46WE5B; 46" 12 593
Кондицонер Сплт-система NEO-Plasma Plus + ¶ОН¶ЗАТОР + АНТИАЛЛЕРГЕН Продуктивнсть: охолодження - 2,30 кВт, нагрв - 2,36 кВт. Споживана потужнсть: охолодження - 0,66 кВт, нагрв - 0,64 кВт. Система Neo Plasma Plus, фльтр Nano Plasma Plus. 2 981.68
Муз. центр PHILIPS MCD 297 2 566.20
Всего
25440,88

Загальна вартсть обладнання: 47178,28 грн


Таблиця 1.3 – Оснащення (2 варант)

Комплектуюч Характеристики Цна, грн.
Материнська плата Intel DG41RQ (BLKDG41RQ); Socket 775; Intel G41; 2 x DDR2 SDRAM; Кльксть каналв: 2 525
Процесор Intel Dual-Core E5400 2.7 GHz Socket 775 Box 548
Оперативна пам’ять Kingston ValueRAM 1Gb DDR3 1333 (PC 10600) DIMM 240-контактный, 1x1 Гб, CL 9 262
HDD 3.5" SATA II 1000 Гб 7200 rpm 32 Мб Samsung SpinPoint F3 667
FDD FDD 3.5'' Samsung 1.44MB (SFD-321B/LFEB) 47.70
Оптичний привд DVD-RW SATA LG GH24NS50; DVD-R 24x//DVD-RW 6x//DVD+R 24x//DVD+RW 8x//DVD+R(DL) 16x//DVD-R(DL) 12x//CD-R 48x//CD-RW 32x//DVD-RAM 12x//READ: DVD-ROM(SL) 16x//DVD-ROM (DL) 12x//CD-ROM 48x 186
Корпус ATX Logic Concept 208H 400 W Black/Silver; Audio//USB 2.0, шт 2//5,25" шт 4//3,5" зовншнх, шт 1//3,5" внутршнх, шт 5//слотв розширення, шт 7//400 W//Black/Silver//Габарти (мм) 420 x 180 x 420 238
Клаватура Mitsumi MITSUMI FQ 180 Ergo PS2 ivory (R561941) 85
Миша A4Tech OP-35D; Оптична; PS/2 або USB 150
Акустика Genius 2.0 SP-700; 2 колонки; Вдтворювана частота 20 Гц - 20 кГц; Спввдношення сигнал / шум 85 дБ; сателти - 3" 244
Монтор ЖК 19 " Samsung 943N Silver; TN//1280x1024//5:4//5 мс//300 кд/м2//8000:1//170°/160°//цвета 16.7 млн.//D-Sub 1//34 Вт//Вага без упаковки (кг) 3.8 1 293
Разом
4245,7

Всього за 2 комп’ютера: 8491,4 грн


Таблиця 1.4 – Додаткове оснащення (2 варант)

Комплектуюч Характеристики Цна, грн
Модем D-Link DFM-562E 265
Джерело безперебйного харчування APC 500VA Back-UPS CS (BK500EI); он-лайн (on-line); 500 ВА; 300 Вт; Вхдна напруга (при робот вд мереж 220В): 180 В - 282 В 809
Принтер Epson Stylus C110; Струменевий / A4 / колр / 37 ст/хв (ч/б); 20 ст/хв (цвет) / 5760x1440 dpi (ч/б); 5760x1440 dpi (колр) / Щльнсть 64-300 г/м2 / Лоток 120 листв / USB 2.0 484
Сканер HP ScanJet G2710 photo (L2696A); 2400x4800 dpi; фото 10 x 15 - 21 сек., ч/б текст - 35 сек.; USB 2.0 744
Телевзор LCD телевзор PHILIPS 32PFL3404; 32" 4 021
Кондицонер DELFA CSU 07 HG; Сплт-система. Продуктивнсть: охолодження - 2.1 кВт, нагрв - 2.2 кВт. . Споживана потужнсть: охолодження - 0.75 кВт, нагрв - 0.72 кВт. Охолодження, обгрв, осушення повтря, автоперезапуск, напр фльтр, самоочищення, пульт дистанцйного керування 771,15
Муз. центр SONY CMT-EH 15 2 566.20
Всего
7094,15

Загальна вартсть обладнання: 11339,85 грн


Виходячи з економ кошв для проектування офсу ми приймамо другий план, так як загальна вартсть обладнання в ньому значно менша нж у першому.


1.5 План офсу та його об'мне зображення


План офсу розроблявся, виходячи з клькост спвробтникв  заданого встаткування (3 комп'ютери, 2 принтери, 2 сканери, 1 блоку безперебйного живлення, музичний центр, осцилограф). На план показани мебл, комп'ютери, електротехнчн арматури (свтильники, вимикач, розетки), вкна й двер.

1.5.1 План офсу з указвкою розмрв


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математикиАвтоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.1 – Плани офсу А (зверху) та Б (знизу)


Для подальшого проектування обирамо перший план (А), тому що вн бльш доцльний з точки зору простору кмнат.


1.5.2 Об'мне проектування будинку


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.2 – Об'мне проектування будинку

1.5.3 ¶нтер'р усх кмнат


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.3 – Приймальна


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.4 – ¶нформацйний вддл

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.5 – Кабнет менеджера


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.6 – Кабнет спецалста з мат. частини

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.7 – Туалет


Територя проектованого будинку


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.8 – Загальний вид територ

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.9 – Частина територ


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.10 – Частина територ

1.6 Електропостачання офсу


1.6.1 Мсце розмщення в офс електротехнчно арматури


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.11 – Мсце розмщення в офс електротехнчно арматури

1. Розподльчий електрощит

2. З'днувальн коробки

3. Розетки

4. Вимикач

5. Лампи

1.6.2 Схема електропостачання

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.14 – Схема електропостачання


Пояснення:

К1 - Коробка 1

К2 - Коробка 2

К3 - Коробка 3

К4 - Коробка 4

К5 - Коробка 5

Л1 - Лампи у приймальн, вдноситься до К1

Л2 - Лампа у туалет, вдноситься до К2

Л3 - Лампа у нформацйному вддл, вдноситься до К3

Л4 - Лампа у кабнет менеджера, вдноситься до К4

Л5 - Лампа у кмнат спецалста з мат. частини, вдноситься до К5

Р1 - Розетка у приймальн, до не пдключаться акварум (100 Вт)

Р2, Р3, Р4 - Розетки у нформацйному вддл, кабнет менеджера та у кмнат спецалста з мат. частини вдповдно. До них пдключаться комп'ютер з усм апаратним забезпеченням (2х300 Вт) та настльн лампи (3х80Вт)


1.6.3 Розрахунок кабельно продукц для електропостачання

Для того щоб розрахувати кабельну продукцю, необхдно скористатися наступними формулами:

1. Визначення струму в кабел: I (A) = P (Вт) / U (B)

2. Перший закон Крхгофа: I = I1 + I2 + I3…In

3. Площа поперечного перерза кабелю: S = I / δ

Матерал — алюмнй.


Таблиця 1.5 – Елементи електроустаткування


Характеристика кабелю
Элемент Ж кабеля Длина (м) Струм (А) Сечение (мм²) Мощность (Вт)
Щит 1 9,2 5,727273 2,290909 1260
Коробка 1 2 0,6 5,727273 2,290909 1260
Выключатель 1 3 2 1,090909 0,436364 240
Лампа 1 4 7 1,090909 0,436364 240
Розетка 1 5 3 0,454545 0,181818 100
Кробка 2 6 1 4,181818 1,672727 920
Выключатель 2 7 4,2 0,363636 0,145455 80
Лампа 2 8 1,2 0,363636 0,145455 80
Коробка 3 9 6,8 3,818182 1,527273 840
Выключатель 3 10 5,4 0,363636 0,145455 80
Розетка 2 11 4,8 1,363636 0,545455 300
Лампа 3 12 1 0,363636 0,145455 80
Коробка 4 13 2,3 2,090909 0,836364 460
Розетка 2 14 2,1 1,363636 0,545455 300
Выключатель 4 15 4 0,363636 0,145455 80
Лампа 4 16 1 0,363636 0,145455 80
Коробка 5 17 2,1 0,363636 0,145455 80
Выключатель 4 18 4 0,363636 0,145455 80
Лампа 4 19 1 0,363636 0,145455 80
Итого
53,8



1.6.4 Розрахунок струму в окремих частинах схеми електропостачання


Таблиця 1.6 – Розрахунок струму в окремих частинах схеми електропостачання

Элемент Ж кабеля Струм (А) Мощность (Вт)
Щит 1 5,727273 1260
Коробка 1 2 5,727273 1260
Выключатель 1 3 1,090909 240
Лампа 1 4 1,090909 240
Розетка 1 5 0,454545 100
Кробка 2 6 4,181818 920
Выключатель 2 7 0,363636 80
Лампа 2 8 0,363636 80
Коробка 3 9 3,818182 840
Выключатель 3 10 0,363636 80
Розетка 2 11 1,363636 300
Лампа 3 12 0,363636 80
Коробка 4 13 2,090909 460
Розетка 2 14 1,363636 300
Выключатель 4 15 0,363636 80
Лампа 4 16 0,363636 80
Коробка 5 17 0,363636 80
Выключатель 4 18 0,363636 80
Лампа 4 19 0,363636 80

1.6.5 Розрахунок споживано електроенерг в середньому за день  за мсяць. Оплата електроенерг

Виходячи з перерахованих вище споживачв, розрахумо добове споживання електроенерг в офс.


Таблиця 1.7 – Витрата електроенерг

Споживач Споживана потужнсть (Вт)
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
Освтлення 0 0 0 0 0 0
0 1260 1260 1260 1260 1260
1260 1260 1260 1260 1260 1260
0 0 0 0 0 0
ПК 1,2 0 0 0 0 0 0
0 0 600 600 600 600
600 600 600 600 600 600
0 0 0 0 0 0
Прнтер 1,2 0 0 0 0 0 0
0 0 60 60 60 60
60 60 60 60 60 60
0 0 0 0 0 0
Сканер 0 0 0 0 0 0
0 0 40 40 40 40
40 40 40 40 40 40
0 0 0 0 0 0
Телевзор 0 0 0 0 0 0
0 0 300 300 300 300
300 300 300 300 300 300
0 0 0 0 0 0
Кондицонер 0 0 0 0 0 0
0 0 800 800 800 800
800 800 800 800 800 800
0 0 0 0 0 0
Муз. центр 0 0 0 0 0 0
0 0 250 250 250 250
250 250 250 250 250 250
0 0 0 0 0 0
Сумарна Р 0 0 0 0 0 0
0 0 2050 2050 2050 2050
2050 2050 3310 3310 3310 3310
0 0 0 0 0 0
середн зн-е споживання Р




1064,167
Споживання за сутки




25,54
Добов витрати




3,98424
За мсяць




87,65328

Споживання електроенерг за добу: W = Pcp*t/1000 = 25,54 кВт*ч

Добов витрати: W*0,156 = 3,98 грн., де 0,156 – плата за 1 кВт*ч

Витрати за мсяць = добов витрати *22=87,65 грн., де 22 – це кльксть робочих днв за мсяць.

На рисунку 1.15 представлений графк споживання електроенерг офсом.

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 1.15 – Графк споживання електроенерг


Як видно з гстограми, максимальне споживання електроенерг з 15 до 18 годин — у цей час працю все устаткування й увмкнено усе свтло.


1.7 Висновки щодо проекту офсу


У графчному моделюванн був змодельований офс, ведучий свй бзнес у сфер математики.

Для офсу було пдбрано вдповдне устаткування: три комп'ютери, два принтери, два сканера, музичний центр, блок безперебйного живлення й осцилограф, на загальну суму 11339,85 грн.

Також було розраховане енергоспоживання офсу й розроблена схема електропроводки. За результатами розрахункв на електропроводку офсу буде потрбно 53,8 метрв кабелю. Добове споживання електроенерг – майже 26 квт*ч, що буде коштувати 3,98 грн. у добу або 87,65 грн. на мсяць.

У звт до проекту також включений:

план офсу;

знмки 3D-проекту офсу;

звт по пдбор устаткування;

схема електропроводки;

розрахунки енергоспоживання й навантаження на силов елементи.

2 МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ
2.1 Завдання 1.1

Варант 16

Модель об'кта представлена системою лнйних рвнянь:

Визначити невдом змнн(Х)

1 . використовуючи функцю Find;

2. матричним способом  використовуючи функцю lsolve. Зрвняти результати.


Таблиця 2.1. Система лнйних рвнянь

Ж варанта Система лнйних рвнянь
16

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики


Ршення рвнянь за допомогою MS Excel

Для ршення рвнянь необхдно заповнити таблицю з вихдними даними та розрахувати по формулам.


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 2.1 – Система рвнянь в MS Excel


Правильнсть ршення системи рвняння можна побачити за допомогою режиму вдображення формул.

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 2.2 – Вдображення формул


Для виршення системи рвнянь треба скористуватися Сервс – Пошук ршення та заповнити далогове вкно „Пошук ршення”.

У далоговому вкн „Пошук ршення” треба встановити:

Цльову комрку.

Критерй визначення результату пошуку (максимальне значення, мнмальне значення, по значенню).

Встановити змнн комрки.

Вказати обмеження. Для встановлення обмеження його потрбно заздалегдь прописати в програм, у вкн „Пошук ршення” клацнути у вкн „Обмеження” та натиснути кнопку Додати (або Змнити чи Видалити).

Натиснути „Виконати”


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 2.3 – Вкно «Пошук ршення»


При клацанн клавш „Виконати” на екран з’явиться вкно „Результати пошуку ршення”.

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 2.4 – Результат поиска решения


Тепер необхдно переврити результати виршення:


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математикиАвтоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 2.5 – Переврка системи рвнянь


Ршення рвнянь за допомогою MathCad


Ршення системи рвнянь можна знайти за допомогою Given…Find.


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 2.6 – Ршення рвняння в MathCAD

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 2.7 – Переврка ршення рвняння в MathCAD


Також дану систему рвнянь можна виршити матричним способом, використовуючи функцю lsolve.


Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу математики

Рисунок 2.8 – Ршення рвняння в MathCAD


Ршення задано системи рвнянь виконувалося двома способами, як дали однаковий результат. Це свдчить про правильнсть ршення системи.

Результат: х1=8; х2=1,3; х3=8; х4=1.


2.2 Завдання 1.2


Перетворити модель, задану у вид системи нелнйних рвнянь до виду f1(x) = y  f2 (y)= x. Побудувати хн графки  визначити початкове наближення ршення. Виршити систему нелнйних рвнянь.

Таблиця 2.2. Варант виконання роботи

Ж

Вар

Система нелнйних

рвнянь

15

Автоматизація графічних та розрахункових задач проектування. Проектування офісу
    <div class=

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: