Xreferat.com » Рефераты по строительству » Проект будівництва будинку експлуатаційної служби лінії метро

Проект будівництва будинку експлуатаційної служби лінії метро

height="25" align="BOTTOM" border="0" />:


(2.37)


Таким чином, міцність зварного шва забезпечена.


Рис.2.5 Геометричні характеристики металевого профілю.


2.5 Розрахунок колони К5


Розрахункова довжина кологи в двох площинах - 3.6 м. Волна розраховується з врахуванням ексцентриситетів (). Поздовжня сила в колоні Коефіцієнт надійності по призначенню - 1, коефіцієнт роботи - 0.95. Розрахунковий опір . Прийняте січення колони - зварний двотавр, з поличками - , та стіною -


Рис.2.6 схема розташування колон


Визначаємо згинаючий момент в площинах х та у:


(2.38)

(2.39)


Площа поперечного січення:


(2.40)


Моменти інерції:


(2.41)

Момент опору найбільш зжатого волокна відносно осі х:


(2.42)


Радіус інерції:


(2.43)

(2.44)

(2.45)

(2.46)


Площі поличок двотавра:


(2.47)


Площа стінки:


(2.48)


Визначимо вигин колони в площинах х і у:


(2.49)


Умовний вигин колон:

(2.50)


- коефіцієнт, що визначається за табл.74 СНиП II-23-81*


(2.51)

(2.52)


- коефіцієнт, що визначається за табл.74 СНиП II-23-81*

Відносний ексцентриситет:


(2.53)


Коефіцієнт впливу форми перерізу:


(2.54)


- коефіцієнт, що визначається за табл.74 СНиП II-23-81*


(2.55)

(2.56)

Коефіцієнт с знаходимо за виразом:


(2.57)

(2.58)

(2.59)

(2.60)


Розрахунок стійкості затиснуто-вигнутого елементу:


(2.61)


Умова виконується.


2.6 Захист від корозії металевих комунікацій і споруд


Корозія металів відбувається безперервно і завдає величезних збитків. Підраховано, що прямі втрати заліза від корозії становлять близько 10% його щорічної виплавки. Внаслідок корозії металеві вироби втрачають свої цінні технічні властивості. Тому важливе значення мають методи захисту металів та сплавів від корозії. Вони досить різноманітні. Назвемо деякі з них.

Захисні поверхневі покриття металів. Вони бувають металічними (покриття цинком, оловом, свинцем, нікелем, хромом та іншими металами) і неметалічними (покриття лаком, фарбою, емаллю та іншими речовинами). Ці покриття ізолюють метал від зовнішнього середовища. Так, покрівельне

залізо покривають цинком; з оцинкованого заліза виготовляють численні вироби побутового та промислового призначення. Шар цинку запобігає корозії заліза, бо цинк, хоча й більш активний метал, ніж залізо (див. ряд стандартних електродних потенціалів металів, вкритий оксидною плівкою. В разі пошкодження захисного шару (подряпини, пробої дахів тощо) за наявності вологи виникає гальванічна пара Zn | Ре. Катодом (позитивним полюсом) є залізо, анодом (негативним полюсом) - цинк. Електрони переходять від цинку до заліза, де зв'язуються молекулами кисню (киснева деполяризація), цинк розчиняється, а залізо залишається захищеним доти, доки не зруйнується весь шар цинку, що потребує досить багато часу. Покриття залізних виробів нікелем, хромом, крім захисту від корозії, надає їм красивого зовнішнього вигляду.

Створення сплавів з антикорозійними властивостями. Введенням до складу сталі близько 12% хрому добувають нержавіючу сталь, стійку проти корозії. Добавки нікелю, кобальту і міді посилюють антикорозійні властивості сталі, оскільки підвищується схильність сплавів до пасивації. Створення сплавів з антикорозійними властивостями - один з найважливіших напрямків боротьби проти корозійних втрат.

Протекторний захист і електрозахист.

Протекторний захист застосовують у тому разі, коли захищається конструкція (підземний трубопровід, корпус судна), яка перебуває в середовищі електроліту (морська вода, підземні ґрунтові води та ін).

Суть такого захисту полягає в тому, що конструкцію сполучають з протектором - більш активним металом, ніж метал конструкції, яку захищають. Як протектор для захисту стальних виробів звичайно використовують магній, алюміній, цинк та їх сплави.

У процесі корозії протектор є анодом і руйнується, запобігаючи тим самим руйнуванню конструкції. У міру руйнування протекторів їх замінюють новими.


Рис.2.6 Схема протекторного захисту підземного трубопроводу

На цьому принципі ґрунтується й електрозахист. Конструкцію, яка перебуває в середовищі електроліту, також сполучають з іншим металом (звичайно шматком заліза, рейкою тощо), але через зовнішнє джерело струму. При цьому конструкцію, яку захищають, під’єднують до катода, а метал - до анода джерела струму. Електрони відщеплюються від анода джерелом струму, анод (захисний метал) руйнується, а на катоді відбувається відновлення окисника.

Електрозахист має перевагу над протекторним захистом: радіус дії першого близько 2 000 м, другого - близько 50 м.

Зміна складу середовища. Для уповільнення корозії металевих виробів до електроліту вводять речовини (найчастіше органічні), які називають уповільнювачами корозії, або інгібіторами, їх застосовують у тих випадках, коли метал необхідно захищати від роз'їдання кислотами. Вчені створили ряд інгібіторів (препарати марок 4M, ПБ та інші), які при доданні до кислоти в сотні разів сповільнюють розчинення (корозію) металів.

Останнім часом розроблено леткі (або атмосферні) інгібітори. Ними просочують папір, яким обгортають металеві вироби. Пара інгібіторів адсорбується на поверхні металу і утворює на ній захисну плівку.

Інгібітори широко застосовують при хімічному очищенні від накипу парових котлів, зніманні окалини з оброблених деталей, а також при зберіганні та перевезенні хлоридної кислоти у стальній тарі. До неорганічних інгібіторів належать нітрити, хромати, фосфати, силікати. Механізм дії інгібіторів є предметом дослідження багатьох хіміків.

В даному проекті металеві конструкції фарбуються для запобігання корозії.

3. Технологія виконання робіт


3.1 Визначення загальної тривалості будівництва


Нормативна тривалість зведення об’єкта визначається за СНиП 1.04.03-85 (Нормы продолжительности строительства и задела в строительстве предприятий, зданий и сооружений) залежно від загальної площі будівлі . Становить 13 місяців.

Заплановану тривалість зведення об’єкту з огляду на прийнятий ступінь опрацювання проектних рішень приймаємо до 15% меншою віл тривалості. Тому запланована тривалість будівництва становить 12 місяців.


3.2 Характеристика умов будівництва


Район будівництва - місто Київ. Запланований термін початку будівництва - другий квартал.

Ділянка будівництва знаходиться у II кліматичному районі згідно зі СНиП 2.01.01-82. Клімат району помірно-континентальний з відносно м’якою зимою та жарким літом.

Основний напрям вітрів:

улітку - північно-західний;

узимку - західний.

Розрахункова температура зовнішнього повітря для проектування

огороджувальних конструкцій - мінус 220С.

Деякі інші кліматичні показники району складають:

атмосферний тиск згідно зі СНиП 2.01.07-85 - 0,3 кПа;

вага снігового покрову на 1 м2 горизонтальної поверхні згідно зі ДБН В.1.2-2-2006 - 0,7 кПа;

глибина сезонного промерзання ґрунтів - 1,0 м;

рівень "верховодки", що прогнозується, може коливатися до абсолютної позначки 102,40 м.

Підземні води агресивних властивостей по відношенню до бетонів марки W4 не мають.

Територія, котра виділяється під будівельний майданчик знаходиться на окраїні міста, на окремому місці і вільна від забудов. Основою для фундаментів є пісок. Ґрунтові води протікають нижче позначки закладання підошви фундаменту. Рельєф місцевості спокійний з перепадом позначок менше 1 м.

Відстань до існуючої автодороги і точок відімкнення до мереж джерел енергоресурсів (електропостачання, водопостачання, теплопостачання, каналізації, газопостачання, зв’язку) - 1,5км.

Усі будівельні матеріали, вироби та конструкції надходять на будівельний майданчик зі складів організацій, які беруть участь у спорудженні об’єктів розташованих на відстані 10 км від будівельного майданчика.

Усі будівельні машини і агрегати, що потрібні для спорудження об’єкта, можна залучити з баз механізації організацій, які беруть участь у зведенні об’єкта.

При виконанні проекту прийнято такий розподіл обсягів робіт за організаціями, які залучаються до будівництва об’єкта: БМУ-1 - виконує загально будівельні роботи, у тому числі зведення підземних частин будівлі; БМУ-2 - монтаж надземних конструкцій каркаса будівлі й стінового огородження; БМУ-3 - виконує спеціальні роботи (електромонтажні, сантехнічні, монтаж технологічного устаткування й пусконалагоджувальні роботи).

3.3 Умови виконання земляних робіт


На будівельному майданчику необхідно викопати котлован під фундаменти будинку експлуатаційної служби. Габарити будинку в осях 45х14.5 м. Відмітка дна котловану - 141.5 м. Грунт - легкий суглинок нормальної вологості. Рівень ґрунтових вод - нижче відмітки дна котловану.


3.4 Визначення об’ємів робіт


Рис.3.1 План котловану


По прийнятим габаритам будови в осях визначаємо ширину і довжину котловану:


(3.1)

; (3.2)


Де - ширина і довжина будинку в осях;

- ширина фундамента;

, - відстань від краю фундаменту до стінок котловану.



Через точки перетину горизонталі з віссю котловану, а також через межі котловану в торцях проводимо вертикальні поперечні площини і розбиваємо котлован на окремі частини.

Підрахунок обсягів робіт приводимо в табличній формі:


Таблиця 3.1

Об’єм котловану між розрізами 1 - 4

Розріз

Середні робочі відмітки,

ширина котловану

В, м

Площа поперечного розрізу, м2

Півсума

площ, м2

Відстань

між попереч-никами, м

Об’єм , м3

1-1

4,25

17,8

88,3






86,05

10,0

860,5

2-2

4,06

17,8

83,8








83,8

15,0

1257

3-3

4,06

17,8

83,8








83,1

10,0

860,5

4-4

4,0

17,8

82,4





Всього: 2978 м3


Таблиця 3.2

Об’єм котловану в торці

Розріз

Роб. відмітки

h, м

Площа попер. розрізу

, м2

Півсума площ, м2

Відстань між розр., м

Об’єм

V, м3

А-А

4.3

6.47





6.11

14.5

88.6

B-B

4,05

5.74







3.54

45.0

159.3

C-C

3.35

3.93








D-D

3.0

3.15



Всього: 247,9 м3


Таблиця 3.3

Об’єм кутових пірамід

Кут

Роб. Відмітка

Об’єм, м3

A

4.3

3.01

B

4.05

2.84

C

3.35

2.35

D

3.0

2.1


Всього: 10,3 м3

Об’єм котловану:

Так, як глибина котловану більша 3 м, то згідно ДБН Д.2.4-1-2000 - стінки котловану робимо з ухилом 1: 0,75.


3.5 Вибір способу проведення робіт і комплектів машин


В складі комплекту розрізняють ведучі машини, які виконують основні роботи (розробку ґрунту в котловані), допоміжні призначені для обслуговування ведучих машин і виконання інших робіт (роз рихлення ґрунту, зачистка дна котловану, засипання пазух котловану і ущільнення засипаного ґрунту).

Кількість самоскидів. Бульдозерів та інших допоміжних машин визначається з умови безперебійної роботи ведучої машини.

Для підбору марки екскаватора визначимо його необхідну продуктивність в зміну:

(3.3)


Де - об’єм котловану, м3; - кількість машино-змін.

В даному випадку потребується продуктивність:



Експлуатаційна продуктивність одноковшевих екскаваторів:


(3.4)


Де с - тривалість зміни, год.; - геометрична ємність ковша, ; ; - коефіцієнт наповнення ковша, ; - коефіцієнт розпушування ґрунту; - коефіцієнт використання за часом; - час циклу в хв. .

Для розрахунків приймаємо: ,

При ємності ковша експлуатаційна продуктивність екскаватора:


.


Таким чином найбільш раціональним рішенням буде прийняти одноковшевий екскаватор з ємністю ковша - 0.25 м3. Враховуючи необхідність транспортування ґрунту автосамоскидами і глибину котловану, приймаємо екскаватор "Зворотна лопата" марки 20/3311. Кількість змін роботи цього екскаватора:



Для вивезення ґрунту приймаємо самоскид ЗИЛ ММЗ 555, вантажопід'ємністю 4.5 т. Ємність самоскиду при об’ємній вазі суглинку :



Кількість ковшів, що завантажують в кузов:


(3.5)


Час завантаження однієї машини:


(3.6)


Кількість автосамоскидів при відстані перевезення на 2 км визначається за формулою:


(3.7)

Де - час циклу автосамоскиду, хв.; - довжина шляху слідування, км; - середня швидкість руху, км/год.; - коефіцієнт пропорційності; - час розвантаження з маневрами.



В результаті приймаємо 4 автосамоскидів ЗИЛ ММЗ 555.

Розрівнювання ґрунту на місці відвалу виконується бульдозером Д 159Б на базі трактора ДТ-54.

Ущільнення виконується двома катками Д-130 А щеплені з трактором С-80 за шість підходів по одному сліду.

Продуктивність бульдозера при середній дальності транспортування ґрунту 15 км, складає 425 м3 в зміну, продуктивність катка - 2299 м2 в зміну.

Час на вирівнювання ґрунту в місці відвалу:



Приймаємо 8 змін.

Час на ущільнення при шести проходках в один слід і товщині ущільненого шару - 0.2 м:



Приймаємо 7 змін.

3.6 Визначення техніко-економічних показників


Визначаються приведені граничні затрати на розробку 1 м3 ґрунту:


(3.8)


Де - загальна собівартість розробки ґрунту; - нормативний коефіцієнт економічної ефективності капітальних вкладів, дор.0.12; - балансова і інвентарно-розрахункова ціна і - ї машини, що бере участь в механічному процесі; , - кількість годин роботи на об’єкті в рік і-ї машини; - об’єм роботи, м3.


(3.9)


Де - собівартість машино-години і-ї машини; - кількість машин і-го виду, що входять в комплект; - загальна заробітна плата робочих, що виконують ручні процеси; 1.08 і 1.5 - коефіцієнти накладних витрат на заробітну плату та інші прямі витрати.

Собівартість машино-години:


(3.10)


Де - одноразові витрати на доставку, монтаж і демонтаж машини, та інші роботи; - витрати, що включають витрати за рік на амортизацію, повне відновлення і ремонт машини; - поточні експлуатаційні витрати, нараховані на години зміни і заробітну плату персоналу, що обслуговує машину, ціни енергоресурсів, витрати на утримання і поточний ремонт.

Трудоємність розробки 1м3 ґрунту визначається відношенням загальних трудових витрат до об’єми робіт.

Собівартість машино-години екскаватора 20/3311:



Вартість машино-зміни автосамоскиду:


(3.11)


Де - експлуатаційні витрати в зміну; - експлуатаційні витрати 1 км пробігу; - пробіг; - число циклів в зміну.


(3.12)


Де с - кількість годин в зміну; - час циклу самоскида; - коефіцієнт використання за часом автосамоскиду.



Тоді собівартість машино зміни:

Собівартість машино-години бульдозера Д-159Б:


Собівартість машино-години трактора С-80:



Собівартість машино-години катка Д-219:



Де 6.82 - тривалість зміни.

Собівартість провадження земляних робіт:



Приведені граничні затрати на розробку 1 м3 ґрунту:


(3.13)


Трудоємність розробки 1 м3 ґрунту:



Техніко-економічні показники:

Приведені граничні затрати на розробку 1 м3 ґрунту: 61.5 грн.;

Трудоємність розробки 1 м3 ґрунту: ;

Час виконання основних робіт: 16 змін.


3.7 Заходи з техніки безпеки при виконанні земляних робіт


До початку земляних робіт в місцях знаходження діючих підземних комунікацій повинні бути розроблені і погоджені з організаціями, що експлуатують ці комунікації, міри з забезпечення відповідних умов праці, а комунікації на місцевості повинні бути позначені відповідними знаками;

до початку робіт з будівництва котловану будівельний майданчик потрібно огородити;

при нічній роботі всю територію потрібно освітлювати прожекторами;

подача автотранспорту на завантаження - кільцева по периметру котловану;

швидкість руху автотранспорту поблизу проведення робіт не повинна перевищувати 10 км/год. - на прямих ділянках і 5км/год. - в поворотах.

завантаження ґрунту в автосамоскиди повинне бути виконане зі сторони заднього чи бокового борту.

4. Розрахунок локального кошторису будівництва


4.1 Кошторисна документація


Кошторисна вартість формує договірну ціну БМР. Вона складається з кошторисної собівартості та кошторисного прибутку. Кошторисна собівартість включає прямі та загально виробничі витрати.

Прямі витрати включають вартість будівельних матеріалів, виробів, конструкцій, основну заробітну плату робітників, витрати з експлуатації будівельних машин та механізмів.

Для визначення кошторисної вартості будівництва проектованих підприємств, будівель, споруд або їх черг складається інвесторська кошторисна документація таких видів:

Локальні кошториси.

Вони є первинними кошторисними документами і складаються на окремі види робіт.

Кошторисна документація складається в цінах введених 1.01.1984 р. згідно БніП1 02.01.1985р. і перерахована в цінах 1998 р. згідно ДБН - IV - 16-98 р. ч II від 1.01.1995 р. Вартість будівництва визначається на основі збірників ЕРОР, в яких розцінки прив'язані до місцевих умов і передбачають умови будівництва на території України.

В підсумках локальних кошторисів на суму прямих витрат нараховують накладні витрати в розмірі 20,6%, а на суму прямих і накладних витрат нараховуються планові нагромадження в розмірі 15%. Також враховують поправку на експлуатацію машин і механізмів в розмірі 3%.

Локальні кошториси №1-2, №1-3 - на санітарно-технічні і електромонтажні роботи складаються по укрупнених показниках. В локальному кошторисі №1-3, на електромонтажні роботи, нараховуються накладні витрати в розмірі 8,7% від суми прямих витрат цього кошторису.

У локальних кошторисах 1-2 і 1-3 планові нагромадження нараховуються в розмірі 15% від суми прямих і накладних витрат. Кошторисна зарплата складає 18% від основної заробітної плати у кожному локальному кошторисі.

Об'єктні кошториси поєднують дані з локальних кошторисів на об'єкт в цілому складається на основі попередніх кошторисів 1-1, 1-2, 1-3.

Зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва складається на основі укрупнення нормативів, включає в себе додаткові витрати на виробництво робіт в зимовий період, витрати на оплату за вислугу

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: