Xreferat.com » Рефераты по физкультуре и спорту » Технологія сервісного обслуговування в готелях на прикладі готелю "Президент-готель "Київський"

Технологія сервісного обслуговування в готелях на прикладі готелю "Президент-готель "Київський"

та раелізацією товарів та страв. Програма складається з трьох модулів: 1. Базового модулю, що охоплює процедури отримання товарів на склад, їх зберігання, інвентаризацію та контроль за рахунками. Базовий модуль має наступні можливості: - оперувати з необмеженою кількістю найменувань товарів; - керувати окремими найменуваннями та групами продуктів; - керувати необмеженою кількістю рецептів; - вести облік та звітність продажів; - проводити операції з базовими цінами. 2. Модулю закупівель, що охоплює такі функції, як пропозиції поставникам щодо закупівель товарів, заявки на поставки продуктів, історію закупівель. В нього входять: - операції з замовленнями (інформація щодо закупівельних цін – найвищі, найнищі, середні та найбільш оптимальні); - заявки на поставки; - облік невідповідностей між тим, що замовлено і тим, що отримано; - вибір найбільш оптимального поставника за всіма показниками. 3. Модулю цін, що охоплює процедури складання рецептів, операції з меню, використання калькуляції. Цей модуль має такі можливості: - централізоване управління складанням рецептів; - інструкції з приготування та обслуговування; - автоматична калькуляція рахунків; - калькуляція потреби в інгредієнтах; - аналіз прибутковості того чи іншого найменування.

АСУ „Компас” пов’язана з АСУ „HOTEL 3”, яку встановлено в „Президент-готелі „Київсікий”, що значно спрощує процедуру розрахунку з проживаючими, тому що дозволяє вести один рахунок на надання готельних і ресторанних послуг.


3.3.1. Основні умови підприємства, що забезпечують якість ресторанних послуг.

Управління якістю продукції і послуг - це дії, що здійснюються при створенні та вживанні продукції з метою встановлення, забезпечення і підтримки необхідного рівня її якості. При управлінні якістю продукції і послуг безпосередніми об’єктами управляння є процеси, від яких залежить якість продукції та послуг, які організуються і проходять на до виробничій (отримання сировини і товарів) і виробничій стадіях створення продукції, а також на стадіях: збереження, реалізації і споживання продукції.Об’єктами контролю також є сировина, матеріали і готова продукція, стан технологічного та іншого обладнання, якість контрольно-вимірювальної апаратури, наявність нормативно-технічної документації.

Якість сировини і харчових продуктів, що поступають на підприємство, контролює комірник і завідуючий виробництвом. Приймання продуктів починають з перевірки супроводжувальних документів. Наявність сертифікату якості є обов’язковою умовою приймання сировини і товарів. Якщо товар має сертифікат якості, але не відповідає вимогам до якості, підприємство повертає продукцію.

Завідуючий виробництвом оцінює роботу кожного працівника, кожної виробничої - цеху. Повсякденний контроль якості готової продукції проводиться на підставі органолептичної оцінки. Особлива увага звертається на: первинну обробку сировини, норми закладки, температуру, теплову обробку.

Кухарі ресторану забезпечені необхідними нормативними документами - збірниками рецептур страв, технологічними картками.

Директор ресторану виконує функцію організатора виробництва, який вирішує завдання організації виробництва, системи підвищення кваліфікації і відповідальності працівників, контролю якості продукції, переоснащення виробництва, які забезпечили б високу якість продукції, що випускає підприємство, високу якість роботи самого підприємства.

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: