Xreferat.com » Рефераты по культуре и искусству » Кінофільм "Титанік": сюжет фільму та історія його створення

Кінофільм "Титанік": сюжет фільму та історія його створення

Робота Терещенко Олени, 10 класс

В перше Джеймс Кемерон задумався про постановку "Титаніка" в 1987р коли на телеканалі "National Geographic" подивився документальний фільм про "Титанік". Але серйозно займатися підготовкою сценарія почав тоді, коли його найкращий друг Льюїс Ебернеті подарував на день народження свою працю про "Титанік". До 1994р Кемерон написав 167-сторінковий сценарій, а на початку 1995р запропонував його кінокомпанії 20th Century Fox, яка виділила на стартові витрати 3 мільйони доларів. Щоб ближче познайомитись з головним об`єктом майбутнього фільму Кемерон у вересні 1995р особисто зробив 12 занурень до "Титаніку" на батискафах "Мир-1" і "Мир-2", що знаходилися на науково-дослідному судні "Академік Мстислав Келдиш", пізніше також задіяного у фільмі. Брат режисере Майкл будучі інженером за професією розробив систему підводних камер для зйомок екстер`єру і інтер`єру загиблого лайнера.

Вирішивши, що найголовнішою сценою буде крах корабля Кемерон запросив для створення спецефектів 17 студій. Зйомки фільма почалися 16 вересня 1996 року, причому початковий бюджет тоді складав всьго110 мільйонів доларів. Для зйомок фільму була побудована абсолютно нова студія на побережжі Розаріто в Мексиці. У водах величезного басейна був створений макет "Титаніка" майже у натуральну величину. Фінальна модель створення корабля досягала 231метра в довжину, тоді як справжній корабель на 34 метра довше.

Сюжет фільму:

У 1996 р. мисливець за скарбами Брок Лаветт і його команда, спустившись на дно Атлантичного океану на спеціальних субмаринах, досліджують затонулий лайнер "Титанік". На глибині був знайдений сейф, у якому, як припускали авантюристи, знаходився легендарний скарб. Знахідку підняли на поверхню і відкрили. Але на розчарування дослідників там опинилися тільки папери та портрет написаний олівцем і датований 14квітня 1912 р. На картині була намальована оголена дівчина, котра відкинулося на кушетці. Дослідники відмітили що на шиї дівчини було зображено намисто - той самий скарб, який вони і шукали, відомий як "Серце океану".

Тим часом Роза Доусон Келверт, немолода, але ще повна життєвій енергії жінка у віці 101 року, звертає увагу на повідомлення телеканалу СNN про ту саму експедицію і бачить портрет оголеної жінки. Вона дзвонить мисливцеві Броку Лаветту і повідомляє його,що знає про діамант "Серце океану"і про те, ким є та красива дівчина. Роза у супроводі своєї внучки Ліззі Келверт, вилітає на науково дослідне судно "Академік Мстислав Келдиш". Починає розповідати мисливцям за скарбами про дійсні події на "Титаніку".

10 квітня 1912 року сімнадцятирічна Роза потрапляє на борт корабля зі своєю матір’ю та нареченим - Каледоном. На кораблі пливе бродяга і художник Джек Доусон. 14 Квітня Роза знаходить Джека на носі корабля. Вони, обнявшись, дивляться на захід Сонця, останній для багатьох на кораблі. Трохи пізніше Роза признається в своєму коханні до Джека і просить, щоб він намалював її портрет - вона хоче позувати голою і лише в намисті "Серце океану" на шиї. Роза ховає картину разом з діамантом в сейф. Капітан Едвард Дж. Сміт ігнорує попередження про численні айсберги,що знаходяться на шляху судна, і "Титанік" продовжує йти вночі з великою швидкістю, за наполяганням виконуючого директора Дж. Брюса Ісмея. У 23: 40 двоє дозорних бачать айсберг прямо перед "Титаніком". Не зусилля команди і інженерів, судно стискаються айсбергом і вода починає проникати у відсіки корабля.

Каледон (майбутній чоловік Рози) знаходить картину у своєму сейфі і здогадується про те,що Джек і Роза закохані один в одного. І як тільки вони дістаються Каледона, щоб повідомити про зіткнення, він звинувачує Джека в крадіжці алмазу, оскільки по його наказу Лавджой підкинув алмаз в кишеню пальта Джека,і наказує одному с поліцейських надіти на нього наручники і замкнути в кімнаті. Коли Роза знайшла Джека він просить,щоб покликала когось на допомогу. Роза зустрічає двох чоловіків, але вони відмовляються допомогти. Тоді Роза бере пожежну сокиру і звільняє Джека,розбиваючи наручники.

Коли вода досягає Великих Сходів, капітана Смітта показують в останнє в той момент, коли вода, розбивши скління, затоплює рубку. Судно нахиляється, Джеку і Розі стає важко йти. Корма продовжує підніматися все вище. Відбувається коротке замикання і все освітлення на кораблі гасне. Через мить судно під власною вагою розламується навпіл. Але дві його половини все ще сполученні один з одним кілем. Тому корабель йде під воду вертикально, під прямим кутом. Джек і Роза в цей час знаходяться на "вершині" корми. Але кінцем судно повністю занурюється у воду і всі, хто ще утримувався на нім, опиняються у водах Північної Атлантики.

Всі, що залишилися в живих, чекають в шлюпках лайнер "Карпатія", який незабаром повинен прибути до місця краху і підібрати їх. На палубі Роза називає себе Розою Доусон пов`язуючи тим самим своє життя з Джеком назавжди. Після прибуття в Нью-Йорк Роза виявляє в кишені пальто "Серце Океану", яке Каледон поклав в кишеню, коли судно тонуло.

Вже постаріла Роза йде на палубу "Келдиш", і ми бачимо що вона весь цей час зберігала намисто,Роза виходить на палубу корабля і зібравшись з силами кидає намисто до темної Атлантики, де покоїться її остання пам`ять про Джека.

Я дуже була вражена роботою Джеймс Кемерона та його команди. Я побачила в фільмі міцне кохання між двома молодими людьми котрі не покинули один одного в лиху годину. Дуже добре були підібрані спецефекти. Мені дуже сподобався музичний супровід Селін Діон "My Heart Will Co On".

Я рекомендую подивитися фільм про людське кохання, людську гординю, соціальне приниження відсутність співчуття.

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: