Xreferat.com » Остальные рефераты » Створення моделі і технології виготовлення прикрас з натурального волосся для весільної зачіски

Створення моделі і технології виготовлення прикрас з натурального волосся для весільної зачіски

(футляра) і клинка. У безпечної бритви жалом є вставлена бритва - лезо.

Малюнок 22. - Небезпечна бритва


Філіровочний ніж (безпечна бритва) - лезо, вставлене між двома пластинками із зубами. Він має насадки для різної техніки стрижки волосся.


Рисунок 22. — Філіровочний ніж


Гребінець-бритва - лезо, вставлене між пластинами із зубами, як правило, зроблена із пластмаси й має ручку.


Малюнок 22. — Гребінець-бритва


Електрична машинка для стрижки волосся має комплект змінних ножів з різною товщиною нижньої пластини, що дозволяє зістригати потрібну довжину волосся.


Малюнок 22. — Електрична машинка


Інструменти для розчісування


Потрібно також мати робочий гребінець і гребінець для відомості волосся на немає. Найкраще використати професійні гребінці з натуральних матеріалів і спеціальних пластмас, які виготовляються по особливих технологіях. Ці інструменти відрізняються підвищеною міцністю й стійкістю до впливу тепла й хімічних препаратів. Після штампування або виливка вони обробляються вручну. Гребінець із рідкими широкими зубами використається для розчісування мокрих волосся.


Малюнок 22. — Гребінець для розчісування мокрих волосся


Робочий гребінець (класична) - це комбінований гребінець, одна половина якої має більш рідкі зуби. Дуже важливо правильно неї підібрати, тому що нею користуються під час стрижки практично завжди. Вона не повинна бути дуже довгої, зуби також не повинні бути довгими, а обушок повинен бути тонким, гребінець повинна бути середньої твердості. Перед тим як купити гребінець, треба потримати її в руках по-різному (як при розчісуванні, як при стрижці, при піднятті волосся на гребінці).


Малюнок 22. — Робочий гребінець


Гребінець для відомості волосся на немає - один її кінець має більш короткі зуби. Це потрібно для того, щоб зрізати волосся максимально коротко. Головна вимога до неї - зуби й обушок повинні бути тонкими, а сам гребінець м'якої, тільки не занадто. Під м'яким гребінцем мається на увазі, що вона повинна злегка, без особливих зусиль згинатися поперек, але при цьому обов'язково пружно повертатися до своєї колишньої форми.

Рисунок 22. — Расческа для сведения волос на нет


Лопатка - використається при створенні площадки, ставиться до додаткових інструментів.


Малюнок 22. — Лопатка


Інструменти для укладання


Необхідно мати фен, двосторонній гребінець для укладання й гребінь.

Фен служить для сушіння й укладання волосся. Він повинен бути легенею, потужним, але не занадто гучним. Кнопки перемикання швидкості й температурного режиму повинні розташовуватися зручно для руки.

Професійний фен має товстий довгий шнур й євровилку, потужність такого фена, як правило, від 1600 Вт. Для здоров'я волосся не рекомендуються використати фен потужністю більше 1600 Вт і занадто гаряче повітря.

Гребінець-вилочка для начосу - короткі зуби в неї чергуються з довгими, що полегшує начісування, а вилочка дозволяє піднімати окремі пасма волосся при вирівнюванні зачіски.

Щітка для розчісування волосся, масажу й укладання має кульки на кінцях. Дуже гарна щітка, що має квадратну форму.

Малюнок 22. — Щітка для розчісування, масажу й укладання


Двостороння щітка для укладання волосся феном. Вона має порожній корпус із отворами, що дозволяє повітрю вільно циркулювати крізь пасмо волосся, з однієї сторони в неї більш короткі зуби для укладання коротких зачісок.


Малюнок 22. — Двостороння щітка для укладання


Брашинги - круглі щітки різної товщини бувають двох видів: з натуральною щетиною - для накручування волосся і з металевим порожнім дірчастим корпусом, з якого стирчить коротка щетина, - для розгладження волосся або підняття в корінь під м'яким кутом.


Рисунок 22. — Брашинг для витягування волосся


Щітка для пригладжування верхнього шару начесаних волосся має короткі й довгі зуби.

Малюнок 22. — Щітка для пригладжування верхнього шару начесаних волосся


Гребінь - короткий гребінець із широкими товстими зубами й більшими відстанями між ними. Використається для розчісування й для одержання окремих прядки при укладанні.


Малюнок 22. — Гребінь


Бігуді формують локон, що є основою зачіски. Їхній діаметр і довжина можуть бути різними. Виготовляються вони з металу, пластмаси, гуми. Поверхня їх може бути гладкої, шорсткуватої або щетинистої. Гладкі бігуді дозволяють створити локон з дуже рівною поверхнею, але накручувати на них волосся досить важко. Бігуді із щетинистою або шорсткуватою поверхнею фіксують волосся, полегшуючи процес накручування.

Кріпляться бігуді гумкою, шпилькою, є й що самофіксуються бігуді - їхня поверхня покрита мікроскопічними петельками, які захоплюють волосся, прикріплюючи до них бігуді.

Спіральні бігуді використаються для одержання спіральних локонів, а також для перманенту.

Малюнок 22. — Бігуді


Гнучкі бігуді, як і спіральні, виготовляються з матеріалу, стійкого до впливу хімічних препаратів. Гнучкі бігуді легко миються водою. Усередині них перебуває дріт з м'якого металу, що може приймати будь-яку форму.

Всі інструменти необхідно містити в чистоті. Гребінці й щітки треба мити в гарячій мильній воді. Щоб між зубами не залишався бруд, використайте щітку із твердої щетини.

Бігуді після хімічної завивки потрібно мити в теплій мильній воді.

Бритви, ножиці й інші металеві інструменти необхідно дезінфікувати в 70% етиловому спирті, а пластмасові гребінці й щітки - в 0,5% розчині хлораміну, причому так, щоб вони були повністю занурені в розчин.


2.2 Складання технічного паспорту на модель


Довжина нарізаних волосся, см Вага нарізаних волосся, г Довжина волосся у шпильці, см Примітка
1 2 3 4
7 200 5

1. Вимір шпильки я робила в такий спосіб: спочатку я заміряла довжину нарізаних волосся, вона склала 7 см.

2. Потім я вимірювала вагу нарізаних волосся, вийшло 200 р.

3. Після приступилася до виготовлення шпильки. Приклеїла волосся до шпильки, уклала як повинне було бути й приступилася до виміру довжини волосся в шпильці, довжина волосся склала 5 см.

Після закріпила клеєні волосся лаком, прикрасила рожевими квіточками. Виріб - шпилька з волосся готовий.


Маса натурального волосся, необхідна для створення зачіски:

Необхідна початкова довжина волосся, см Необхідна маса волосся, г Довжина волосся в тресі, см Довжина тресу, см Діаметр завитка тресу на дільниці, см № ліній нашивання тресу коефіцієнт щільності тресу
1 2 3 4 5 6 7
15 90 30 25 10 2 200

3. Технологічна частина


3.1 Характеристика обладнання, що застосовується


Весільні зачіски не повинні бути складними, фігурними, повинні відрізнятися легкістю й добірністю, сполучатися із платтям. У такі зачіски вводяться модні й оригінальні елементи в невеликій кількості, залишаючи традиційними фасони весільних платтів, які досить мало міняються, здобуваючи оригінальність тільки за рахунок цікавих елементів декору. Весільна зачіска може бути різної за формою, але обов'язково повинна погоджуватися з головним убором. Нареченій не підходить яскравий макіяж. Майстер зобов'язаний пам'ятати, що ошатні зачіски повинні бути акуратними й мати здатність не губити форму протягом усього торжества. У процесі виконання ошатних зачісок може бути використана будь-яка техніка укладання волосся.

Зачіска даної моделі підходить більше молодим дівчинам, ніж жінкам середнього віку. Зачіска виконується з довгих волосся.

По спрямованості ліній зачіски розділяються на п'ять типів. Зачіска моєї моделі ставиться до концентричного (концентрованому) типу, тому що всі лінії спрямовані до верхівки. Використається й поворотний тип (зворотні зачіски), лінії спрямовані від імені до потилиці. Зачіска ставиться до класичного стилю - цей стиль вибирає зачіску просту, але вишукану, продуману до дріб'язків. Цей стиль відрізняється строгістю й завершеністю форми зачіски, обмежується мінімум деталей і декоративної обробки. Лінії зачіски й деталі прості й лаконічні. Класична зачіска є вираженням елегантності, але відрізняється індивідуальністю, шляхетністю, вишуканістю й простотою.

Волосся розділити проділом від вуха до вуха. Потиличне пасмо зібрати у хвіст і закріпити на верхівці гумкою, тасьмою й ін. Хвіст сильно начесати, покласти вперед, розправити. У підстави хвіст додатково скріпити невидимками. Перекинути волосся хвоста назад і сформувати пучок. Обробити спреєм і розгладити верх волосся - вийти дуже гладка поверхня. Підкрутити кінці в жгутик і забрати їх усередину пучка, обколоти шпильками. Перевірити, чи ідеально рівна форма пучка.

Другу частину волосся розділити центральним проділом на дві частини. Розгладити верх й укласти їх ліворуч і праворуч до підстави пучка. На потилиці пасма зміцнити шпильками й невидимками. Обробити зачіску фіксуючим засобом.

Після виконання зачіску прикрасити декоративними квіточками, що додасть їй вишуканість і романтичність.

Для зачіски необхідні наступні інструменти:

  • гребінець «хвостик». Це основний робочий гребінець. Нею зручно відокремлювати пасма волосся. Вона буває пластмасова й металева. Краще мати й ту й іншу. Металевий гребінець добре використати для начосу, а при виконанні хімічної завивки й фарбуванні волосся її застосовувати не можна, тому що метал буде вступати в реакцію із препаратами для хімічної завивки й хімічних барвників. Виконуючи стрижки, можна використати як пластмасову, так і металеву.

  • Гребінець із довгими рідкими зубами - для розчісування довгих волосся або волосся з порушеною структурою. Її також використають для розчісування волосся після хімічної завивки.

  • Звичайні перукарські ножиці. Вони повинні бути виготовлені з високоякісної сталі й дуже гостро заточені. Розташування пальців у їхніх кільцях наступне: в одному кільці великий палець, в іншому - безіменний, це ж кільце може мати посилюючий важіль, на який кладе мізинець.

  • Затиски й уточки. Бувають пластмасовими й металевими. Ними заколюють волосся, які заважають при стрижці.

Плойка із гладкою поверхнею й бічним затиском. Використаються для завивки локонів й укладання волосся будь-якої довжини.

3.2 Основна сировина та матеріали


Для того щоб правильно доглядати за волоссям, робити стрижки й зачіски, необхідно мати хоча б пітне подання про будову волосся.

Як відомо, волосся тісно пов'язані зі шкірою й з усім організмом.

Видима частина волосся називається стрижнем, невидима, розташована під шкірою, - коренем.

Малюнок 22. — Будова волосся


Корінь волосся трохи стовщений у порівнянні зі стрижнем і перебуває у волосяному мішку - фолікулі.

Корінь волосся завжди розташовані під деяким кутом до поверхні шкіри. У нижній своїй частині волосяний мішечок, розширюючись, утворить цибулину, що на кінці роздвоюється й охоплює частина шкіри, створюючи сосочок волосся. До нього підходять кровоносні судини й нервові закінчення. Сосочок відіграє основну роль у процесі росту волосся. Над ним розташована паросткова частина. За рахунок розподілу її клітин, які пересуваються нагору, волосся росте. У паростковій частині є також клітини, що роблять пігмент меланін, що визначає цвіт волосся. Випадає волосся разом із цибулиною.

Волосся складається з безлічі нитковидних структур (кератинових мультифибріл), покритих декількома шарами прозорих кератинових лусочок. Мультифибріли складаються з більше м'якого кератину, чим лускатий шар. Структура серцевини волосся ще більш м'яка, губчата, і по ній у волосся проникають вода й різні речовини.

Кутикула (зовнішній шар волосся) складається з відмерлих клітин кератину, які утворять плоскі лусочки, розташовані так, що кожна попередня лусочка частково прикриває наступну. частина, Що Відкривається, лусочок спрямована до кінця волосся.

Кортекс - волокнистий шар, що займає 90% товщини волосся й забезпечує йому еластичність і міцність. Саме в цьому шарі відбуваються всі хімічні й фізичні процеси під час фарбування й хімічної завивки.

Медулла - канал усередині стрижня волосся, що складається з неупорядкованої маси волокон, що зникають до кінця волосся. Між ними перебувають повітряні порожнини.


Малюнок 22. — Будова стрижня волосся


Між лусочками кутикули й між кутикулою й кортексом перебуває ліпідний прошарок, завдяки якій лусочки щільно прилягають друг до друга, що захищає волосся від зовнішніх впливів. Коли волосся здорові й одержують правильний відхід, лусочки зімкнуті щільно, і стрижень волосся являє собою рівну гладку поверхню, волосся блищить.

Після руйнування ліпідного прошарку будь-які механічні впливи можуть привести до того, що лусочки почнуть відламуватися, оголюючи кортекс, або стовбурчитися. У результаті волосся перестануть блищати й будуть погано розчісуватися.

Основні характеристики волосся

Текстура - товщина й твердість волосся. Волосся можуть бути дуже тонкими, тонкими, нормальними, товстими, м'якими, твердими, скляними. Пружність - здатність волосся до розтягання й повернення до первісної довжини. Еластичні волосся можна розтягти на третину їхньої довжини, а потім повернути у свою споконвічну форму Пружність волосся можна збільшити вдвічі, намочивши їхньою холодною водою. Під дією гарячої води пружність й еластичність волосся знижується. Міцність - це здатність волосся пручатися під дією фізичних навантажень.

Гігроскопічність - здатність волосся усмоктувати в себе вологу (до третини своєї ваги). Волосся добре поглинають воду, пару, жири. Під дією вологи волосся на якийсь час змінює свою форму - це властивість використається при накручуванні волосся на бігуді, при холодному укладанні. Пористість - рівень утворення пор у стрижні волосся. Пористість може бути низької, нормальної й надмірної. Крім того, волосся можуть бути нормальні в кореня й зверхпористі на кінцях. Більше пористі волосся більше гігроскопічні. Це варто враховувати при фарбуванні й хімічній завивці. Електростатичність - здатність волосся накопичувати електричний заряд. Ця властивість проявляється при розчісуванні сухих волосся пластмасовим гребінцем.

Волосся ростуть завдяки розподілу кліток, що оточують волосяний сосочек, а також у результаті розподілу кліток цибулини. Ріст волосся відбувається постійно, тому що постійно формуються нові клітки, які дозрівають і просуваються вперед.

За день волосся відростає приблизно на 0,5 мм, за місяць - на 1-1,5 див. Улітку волосся ростуть швидше, ніж узимку, а вдень - швидше, ніж уночі.

Швидкість росту волосся залежить від харчування, стану нервової й ендокринної систем.

Здорове волосся живе в середньому 4-7 років, хоча буває й довше. З віком волосся стають сухіше й тонше.

По голові волосся розподілені не зовсім рівномірно - звичайно на тімені їх буває більше, на скронях - менше.

Ріст волосся - це процес, що включає кілька фаз.

Апагепова фазафаза росту — триває 5-6 років. У цей період відбувається активний розподіл кліток у волосяному фолікулі, які просуваються нагору, до фолікулярного отвору. У цій фазі перебуває основна маса волосся.

Катагенова фаза - перехідний період, що триває 2-4 тижня. У цей час корінь волосся не одержує харчування від сосочка, і фолікул починає деградувати.

Телогенова фаза - це фаза повного припинення росту волосся, що завершується його випаданням. Триває вона 3-6 місяців. Волосяний фолікул зморщується, сосочок зменшується. Волосся перестає рости й стає безжиттєвим, але ще залишається у волосяному фолікулі. Потім волосяний фолікул знову активізується, старе волосся витісняється новим і випадає.

Фази росту й відпочинку в сусідніх фолікулах не збігаються, і процес природного заміщення волосся практично невідчутне.

Генетично протягом життя людини запрограмовано близько 25 повних циклів росту волосся. У віці 13-17 років відростають самі довгі волосся, а надалі послу кожного нового циклу вони стають тонше й коротше.

Природні кольори волосся залежать від натурального пігменту меланіну, що містить у собі барвник, і від кількості пухирців повітря.

Меланін виробляється меланоцитами у волосяному фолікулі.

Пігмент волосся буває двох видів: чорно-коричневий — евмеланін і жовто-червоний — феомеланін. Поширюється він нерівномірно: чим ближче до зовнішнього шару волосся, тим менше стає барвників; у кутикулі їх уже майже немає. У темному волоссі пігменту набагато більше, ніж у світлі.

Гранули меланіну подовженої форми надають волоссям темні кольори. Чим їх менше, тим світліше кольори (чорний - коричневий - блондин).

Гранули меланина круглої або овальної форми надають волоссям руді кольори.

Сполучення подовжених гранул з овальним і круглими дає гарний рудо-коричневий відтінок.

При сполученні подовжених молекул і невеликої кількості круглі волосся будуть чорними, але з рудим відтінком.

Неуважні пігменти просочують клітку рівномірно й дають кольори від червоного до жовтого. Червоно-жовтий меланин називається феомеланином.

Кожна людина має настільки неповторну комбінацію натуральних пігментів, що зустріти людей з однаковими кольорами волосся практично неможливо.

Пігмент перебуває у двох станах - зернистому й неуважному.

Зернистий пігмент виділяється на тлі неуважного, тому що має вигляд невеликих гранул й офарблює волосся від рудо-бурого до чорних кольорів.

Неуважний пігмент надає волоссям жовто-червоні тони. Причому волосся ніколи не бувають сині, жовті або червоними, тобто натуральні кольори - це завжди результат змішання.

У темному волоссі пігменту значно більше, ніж у світлих, і він може заповнити навіть всю клітку. У світлому волоссі більше пухирців повітря.

Меланін не розчиняється у воді, але, використовуючи луг або концентровану кислоту, пігмент можна частково змінити або навіть повністю знищити. При цьому треба пам'ятати, що жовто-червоні тони освітлить у багато разів сутужніше, ніж сіро-коричневі.

З роками утворення меланину знижується, волосся губить свою яскравість і сивіють. Але, крім кольорів, волосся гублять й еластичність, що їм також надавав меланін.

Посивіння волосся порозумівається декількома причинами. Насамперед це може бути результат старіння, коли припиняється вироблення кольорових тілець. Жінки звичайно починають сивіти раніше чоловіків.

Передчасне посивіння часто буває спадкоємним і починається, як правило, зі скронь.

Іноді утворення пігменту різко припиняється через раптовий страх або стрес.

Якщо сивіють обмежені ділянки волосся на голові, це, за твердженням лікарів-фахівців, може бути наслідком запалення прилеглих нервів.

Існує ще таке явище, як альбінізм (від лат. albus - білий), - уроджена відсутність пігментації волосся, шкіри, райдужної оболонки око. Але альбінізм може виникнути й внаслідок нашкірних хвороб й отруєння сильними отрутами (наприклад, миш'яком).


Таблиця 1. — Пігменти, що переважають у натуральних волоссях

Кольори волосся Пігмент
Дуже світлий блондин

Дуже ясно-жовтий

Дуже світлий блондин

Ясно-жовтий

Світлий блондин Жовтий

Блондин

Жовто-жовтогарячий

Темний блондин

Жовтогарячий

Світлий шатен

Червоно-жовтогарячий
Шатен Червоний
Темний шатен Темно-червоний
Брюнет Дуже темно-червоний
Чорний Дуже темно-червоний

Для зачіски необхідні наступні інструменти:

  • гребінець «хвостик». Це основний робочий гребінець. Нею зручно відокремлювати пасма волосся. Вона буває пластмасова й металева. Краще мати й ту й іншу. Металевий гребінець добре використати для начосу, а при виконанні хімічної завивки й фарбуванні волосся її застосовувати не можна, тому що метал буде вступати в реакцію із препаратами для хімічної завивки й хімічних барвників. Виконуючи стрижки, можна використати як пластмасову, так і металеву.

  • Гребінець із довгими рідкими зубами - для розчісування довгих волосся або волосся з порушеною структурою. Її також використають для розчісування волосся після хімічної завивки.

  • Звичайні перукарські ножиці. Вони повинні бути виготовлені з високоякісної сталі й дуже гостро заточені. Розташування пальців у їхніх кільцях наступне: в одному кільці великий палець, в іншому - безіменний, це ж кільце може мати посилюючий важіль, на який кладе мізинець.

  • Затиски й уточки. Бувають пластмасовими й металевими. Ними заколюють волосся, які заважають при стрижці.

Плойка із гладкою поверхнею й бічним затиском. Використаються для завивки локонів й укладання волосся будь-якої довжини.


3.3 Обробка волосся та матеріалу


3.3.1 Обробка волосся

Завивку довгих волосся використають, щоб одержати тонкі рівномірні завитки по всієї довгі волосся. Починати роботу потрібно з низу потиличної зони. Спочатку відокремлюють вертикально тонкі пасма, які накручують знизу нагору по спіралі (не жгутик) з кінця коклюшки з паперовою прокладкою на кінці. Пасма рівномірно розподіляють по довжині коклюшки. Можна використати 2-3 прокладки, щоб захопити короткі волосся в пасмо й не залишити волоски ненакрученими. Коклюшки треба використати гнучкі, на них легко накручується, створюючи інтенсивну крутість завитків. Діяти треба акуратно, терпляче й ретельно. 1-й ряд коклюшок розташовують у нижній частині потилиці. 2-й ряд — від скронь до центра потиличної зони накручують зустрічно. 3-й ряд — вище, ніж другий. 4-й ряд — ще вище й так далі до верхівки.

Інші операції хімічної завивки потрібно виконувати за типовою методикою.

3.3.2 Обробка матеріалів

Волосся розділити проділом від вуха до вуха. Потиличне пасмо зібрати у хвіст і закріпити на верхівці гумкою, тасьмою й ін. Хвіст сильно начесати, покласти вперед, розправити. У підстави хвіст додатково скріпити невидимками. Перекинути волосся хвоста назад і сформувати пучок. Обробити спреєм і розгладити верх волосся - вийти дуже гладка поверхня. Підкрутити кінці в жгутик і забрати їх усередину пучка, обколоти шпильками. Перевірити, чи ідеально рівна форма пучка.

Другу частину волосся розділити центральним проділом на дві частини. Розгладити верх й укласти їх ліворуч і праворуч до підстави пучка. На потилиці пасма зміцнити шпильками й невидимками. Обробити зачіску фіксуючим засобом.

Після виконання зачіску прикрасити декоративними квіточками, що додасть їй вишуканість і романтичність.


3.4 Технологія виготовлення постижорного виробу


1. Сильно зволожені чисті волосся ретельно розчесати. Потрібно пам'ятати, що мокрі волосся потрібно розчісувати з особливою обережністю, оскільки вони легше рвуться.

Перед початком стрижки волосся треба розділити проділом, що проходить від вуха до вуха через верхівку, волосся на зони: фронтально-тім'яну й потиличну.

2. Всю масу волосся треба підняти нагору й заколоти на верхівці, щоб вони не заважали працювати. Робота починається з окантовки.

3. Стрижка волосся всієї зони триває за схемою будь-якої стрижки карі. Пасма волосся відокремлюються горизонтальними проділами, начісуються на попереднє пасмо й зрізуються на одному з нею рівні. Робота виконується прямими ножицями. Зріз - прямий.

4. Стрижка волосся вісочно-бічних зон. Раніше підстрижені волосся можна забрати, щоб вони не заважали працювати. Волосся цієї зони починають стригти із центральної частини. Потім треба виділити пасмо й відтягнути її вперед по дузі невеликого радіуса. Зрізати волосся по уявлюваній лінії, що проходить на невеликій відстані від імені строго вертикально. Продовжують стригти всю цю зону, виділяючи пасма в такий же спосіб і зрізуючи їх по тій же вертикальній лінії. Пасма зрізують прийомом пойнтинг.

5. Стрижка волосся потиличної й височно-бічної зон

6. Волосся відтягають під кутом 90°. Рухатися треба по окружності голови методом пасмо на пасмо. Лінія зрізу паралельна контуру голови. Довжина пасом визначається лінією окантовки. Потім переходять до стрижки чубчика. Виконується вона за звичайною технологією стрижки чубчиків.


3.5 Заключні роботи з оформлення постижорного виробу


Вологий гель надає волоссям сильну фіксацію з ефектом мокрих блискучих волосся. Його наносять на вологі волосся й надають їм форму.

Гель-фіксатор підійде для тонких волосся, коротких стрижок й укладання пальцями на сухому волоссі. З гелем-фіксатором зачіска здобуває великий обсяг, а волосся - пружність й еластичність.

Крем і помада надають волоссям блиск і прекрасно завершують зачіску. Крем або помаду розтирають на долонях і пригладжують рівну поверхню волосся або проминають кучері.

Піна для формування локонів використається для укладання волосся, що в'ються від природи або внаслідок хімічної завивки. Наноситься піна на вологі волосся. Потім вони сушаться без фена. При цьому пасмі піднімають від кореня й стискають руками, фіксуючи локони.

Лаки розпорошуються у вигляді крапель фіксуючої речовини, що повністю покриває волосся, миттєво висихаючи на волоссях і створюючи захисну плівку. У процесі роботи краще використати два типи лаку: більше слабкий - для створення форми й лінії зачіски, і більше сильний - для остаточної фіксації. Пінний лак прекрасний засіб для створення обсягу й форми зачіски, але головне, піна одночасно фіксує зачіску Ультрасильний лак використається для творчого стайлинга, для укладання й фіксації всіх зачісок, які вимагають суперсильної надійної фіксації, надає зачісці особливу пишність, якщо наноситься на корінь волосся. Лак розпорошується з відстані 30 див: його наносять на злегка вологі волосся, надають пасмам бажану форму й висушують. Якщо потрібно ще більш сильна фіксація, то можна нанести лак повторно під час сушіння волосся.

При створенні плоских локонів волосся повинні бути вологими. Відокремлювані пасма повинні мати в підставі квадрат або трикутник. Для одержання однакових локонів потрібно виділяти пасма однакової товщини. Якщо локони формуються по всій голові, то квадрати в їхній підставі потрібно розташовувати в шаховому порядку.

Пасмо волосся треба накрутити на палець лівої руки, потім це пасмо (у вигляді кільця) зняти з пальця й прикріпити до її підстави клемою. Завиток може бути спрямований у будь-яку сторону. Клему варто розташовувати так, щоб вона не порушувала форму волосся і не залишала залому.

Об'ємні локони, підняті в корінь забезпечують більшу висоту й обсяг зачіски. Для створення локона треба виділити невелике пасмо волосся із квадратною або прямокутною підставою, зачісувати її перпендикулярно голові й згорнути в кільце від кінців до кореня, як при накручуванні на бігуди. Це кільце стоячи закріплюють клемою до підстави пасма.

З об'ємних локонів можна виконати будь-яку зачіску. Локони можна розташувати по всій голові або тільки на лицьовій зоні.

При укладанні коротких волосся щипцями пасмо треба чесати і відтягнути перпендикулярно голові. Захопивши пасмо в підстави, потрібно затиснути волосся щипцями й простягати їх по пасму доти, поки кінчики волосся не виявляться під жолобком. Потім накрутити пасмо на щипці дощенту й прогріти її кілька секунд. Після цього акуратно вийняти стрижень щипців з отриманого локона, злегка відкривши щипці. Перед тим як локони будуть розчесані, вони повинні повністю охолонути.

4. Догляд за постижорними виробами


Часто до носіння перук спонукує бажання жінок час від часу змінювати свій вигляд. Перуки виготовляються з натуральних людських волосся, вовни тварин, синтетичного волокна або волокна рослинного походження.

Синтетичні перуки недорогі, але й недовговічні. Такі перуки можна стирати (як і

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: