Xreferat.com » Рефераты по педагогике » Як правильно виконувати домашнє завдання

Як правильно виконувати домашнє завдання

Підготовка

Налаштуй своє тіло до розумової активності.

Після цілого дня у школі або університеті мозок втомлюється і вже не так ефективно здатний думати.

П’ятнадцяти – хвилинна зарядка, пробіжка чи розтяжка допоможуть переключитись після насиченого навчального дня та з новими силами приступити до виконання домашнього завдання.

Організуй робоче місце.

Фізичне навантаження можна замінити прибиранням: і мозок відпочине, і місце для подальшої роботи підготуєш. Прибери зі столу все зайве і залиш тільки те, що тобі знадобиться з конкретних предметів (конспекти, підручники тощо).

Постав телефон на беззвучний режим і відклади подалі від робочого столу. Тебе ніщо не має відволікати, якщо хочеш виконати домашнє завдання якісно, а головне – швидко.

Початок роботи

Розстав пріоритети та слідкуй за часом.

Переглянь список завдань з кожного предмету: які з них ти можеш виконати найшвидше? Починай з найлегшого і рухайся до складнішого.

Якщо відчуваєш в якийсь момент «ступор», переключайся і переходь до виконання наступного завдання. В кінці повернешся і знайдеш рішення, не витрачаючи час на зайві роздуми. Скоріше за все, в знаки дається втома, і треба просто переключитися.

Шукай інформацію: підручники, книги, статті, конспекти

Почни з того, що ти вже знаєш.

«Освіжи» знання, переглянувши конспекти й підручники. Якщо цієї інформації виявиться замало для виконання домашнього завдання, переходь до пошуку інформації в інтернеті: статті, шкільні підручники, відео в youtube. І не забудь про бібліотеку, адже далеко не всі книги оцифровані.

Навчайся з друзями

Вчені довели, що робота в групах значно ефективніша, ніж індивідуальна. Якщо в тебе є друзі, яким ти можеш пояснити тему з предмету, який вони погано знають, натомість вони можуть пояснити щось тобі – сміливо об’єднуйтесь і виконуйте домашнє завдання разом! Це ефективно, швидко й весело.

Винагорода

Обов’язково похвали себе, коли виконаєш домашнє завдання: прогуляйся з друзями, з’їж смаколик, або проведи час так, як тобі до вподоби.

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: