Xreferat.com » Рефераты по религии и мифологии » Нетрадиційні релігійні культи серед голівудських зірок

Нетрадиційні релігійні культи серед голівудських зірок

що ж Гір? Він спокійно продовжував медитувати.

"На відміну від Гіра, буддист Джордж Харрісон ніколи не прагнув бути на виду і надавав переваги усамітненому медитуванню світським раутам в славу бога Крішни. Тихий бітл. Єдиний з четвірки по-справжньому перейнявся духом давньої індійської культури, з якою вперше познайомився під час поїздки легендарної групи в Індії в 1966 році. Після смерті Харрісона його прах розвіяли над Гангом, як того вимагає релігійна традиція. "

Зірка «Піратів Карибського моря» та «Володаря перснів» Орландо Блум звернувся до буддизму з цілком раціональним причинам - сам актор стверджує, що «філософія буддизму - це один зі способів знайти гармонію». У 2007 році Блум навіть заявив про те, що на деякий час залишить кіноіндустрію, щоб «взяти паузу» і зайнятися духовним самовдосконаленням: «У філософії, яку я прийняв, не йде мова про сидінні під деревом і медитації. Мова йде про осмислення свого життя та його вдосконалення», стверджував актор.

Слідом за Орландо Блум буддизмом всерйоз зацікавилася актриса Кейт Босуорт, «заразившись» від свого бойфренда релігійною філософією. Незважаючи на послідуючий незабаром розрив з актором, від буддизму Босуорт не відмовилася: для Кейт буддизм - це «постійне зростання і самовдосконалення, концентрація на особистому розвитку».

Серед інших відомих послідовників буддизму музиканти Леонард Коен, Філіп Гласс і Хербі Хенкок, актори Кіану Рівз, Пенелопа Крус, Джекі Чан і, звичайно ж, «великий костолом» Стівен Сігал.

За повідомленнями ЗМІ, в індійському монастирі Намдролінг Сігалу навіть було присвоєно звання «Тулка», яке дуже високо цінується у буддистів. «Тулкой» назвав Сігала сам Пенор Райнпоч, голова школи тибетського буддизму.

Представник Пенора в США з цього приводу заявив: «Стівен - гідна людина, і звання «Тулка» йому присвоєно виключно завдяки його духовному баченню сьогодення».


Висновки


Нетрадиційні релігійні культи відрізняються від світових релігій тим, що вони швидкоплинні і нечисленні. Навіть якщо культ зберігається досить довго, то чисельність його прихильників не вражає. В Голлівуді вони прижилися, і досить активно пропагуються. І мені важко сказати, що це: дійсна віра у святість тих чи інших культів, чи просто ще один спосіб заробити більше грошей? Важко відповісти…

Що стосується містичних проявів, таких як шаманство, сатанізм, язичництво, то тут не має точної інформації, і я теж не дивуюсь. Уявіть собі, виходить на сцену Джей Ло і каже: «Я варю зілля, щоб у мене все було добре, і ношу із собою зуб орла, який народився в Тібеті». Смішно, чи не так? Таких ексклюзивних подробиць ми не дізнаємося. Можливо, лише здогадуватися. Але я впевнена майже стовідсотково, що багатими і знаменитими не стають просто так. Я не кажу, про людські якості, такі як працьовитість, спритність, талант. Вони є у багатьох, але чомусь до кола обраних потрапляють лише одиниці. Збіг обставин? Не думаю. Я вірю, що є вищі сили, які обирають самі «вершки» суспільства, а є люди, які знають як цим силам допомогти обрати саме їх.

Особисто для мене робота біла досить цікавою, адже тема знаменитостей завжди привертає увагу. Я намагалася зробити все якнайкраще…Вийшло чи ні – вирішувати вам.


Список використаних джерел та літератури


  1. luxemag/high-society/3900.html

  2. news.students/2008/01/02/misticheskie_kulty_gollivuda.html

  3. Журнал «Деньги» № 40 (495) от 11.10.2004 стаття «Культурологія Голлівуду», автор Микита Прокунін

  4. info-library/books-text-1344.html

  5. Слівінськии П. Й. Релігійний вінегрет: Кілька слів про нові релігійні і парарелігійні форми. — Львів, 1999.

  6. Холмс Э. Наука разума. — Тамбов, 2000.

  7. world-religion/

Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: