Земляні роботи

приймаємо рівними розміру котловану по дну -4640м2. ), визначаємо за формулою:

 (35), де

S2-площа території вкладання родючого шару. Маю на увазі ту територію яка не буде зайнята об’єктом і намічена до озеленення з коефіцієнтом озеленення 40 %.

  (36), де

S-площа майданчика, м2;

Sб-площа будівлі, м2;

h1-товщина шару родючого шару грунту, що відсипається (h1=0,4м).

м2.

м3.

Об’єм лишнього грунту, що залишається після рекультивації порушених земель і може бути використаний на інших майданчиках:

 м2.


17. Розробка технологічної карти на монтаж навісних панелей зовнішніх стін.

 

17.1. Область застосування.

Дана технологічна карта розроблена на монтаж навісних панелей зовнішніх стін, для каркасно-панельних будівель, з розмірами 7848м.

Область застосування: монтаж конструкцій огородження каркасних будівель із залізобетонних конструкцій.

17.2.Технологія і організація виконання робіт.

Підготовка до роботи й умови її виконання.

До початку установки панелей повинний бути цілком закінчений монтаж каркаса будинку, включаючи укладання панелей перекриттів і замонолічування стиків, розкладені панелі стін у зоні дії монтажного крана, приварені до колон монтажні столики для кріплення панелей, підготовлені монтажне устаткування, пристосування й інструменти.

Будівельні конструкції і матеріали. Установлюють залізобетонні утеплені навісні панелі зовнішніх стін площею до 5 м2 на розчин. Відхилення, що допускаються, від основних проектних розмірів, мм, при довжині панелі до 9 м: по довжині ±5, -10; по товщині панелей ±5; по ширині панелей ±5.

Устаткування, пристосування й інструменти: траверса, шість універсальних струбцин, схил-рейка, два молотки, два зубила, два монтажних лома, дві сталеві щітки, відтяжка з пенькового каната, рулетка, сталевий метр, кельма.

Виконувані роботи і виконавці. Бригада в складі монтажників конструкцій V розряду М5, IV розряду М4 і монтажника-стропальника III розряду Мз виконує монтаж будівельних конструкцій, стропальні і бетонні роботи.

Організація робочого місця (мал. 11).

Рис. 11. Організація робочого місця при монтажі зовнішніх стін:

1 — подвійні струбцини для тимчасового закріплення панелей;

 2 — монтажні ломи; 3 -ящик з інструментом; 4-лопата;

 5 — огородження; 6- ящик з розчином; 7 — мітла; 8- відро з водою.

Організація і виконання монтажних операцій. Виконавці і знаряддя праці. Інструктивні вказівки і пояснення.

1.      Підготовка місць обпирання панелі.

Виконують монтажники М5 і М4, використовуючи стальну щітку, молоток, зубило, рулетку, метр, кельму.

Монтажники М5 і М4 знаходяться на перекритті і ведуть підготовку місця обпирання панелі. Монтажник М5 молотком і зубилом очищає місце обпирання панелі (верхню грань нижньої панелі), зволожує її, укладає і розрівнює розчин. Монтажник М4 сталевою щіткою очищає закладні деталі від іржі, розмічає і наносить на закладні деталі колон осьові риски.

2.      Підготовка стінової панелі до встановлення.

Виконує монтажник-стропальник М3 за допомогою траверси, відтягнення, молотка, зубила і щітки..

Монтажник-стропальник М3, знаходячись на підставі у місцях складування панелей, очищає закладні деталі від напливів бетону, іржі, у зимовий час від снігу. При необхідності відгинає монтажні петлі й укладає пороізол у пази стінової панелі. Потім прив'язує до однієї з монтажних петель панелі пенькове відтягнення. По команді монтажника-стропальника М3 машиніст крана подає траверсу до панелі. Монтажник-стропальник М3 робить стропування панелі і подає команду машиністові крана натягнути стропи траверси.

3.      Підйом і переміщення стінової панелі до місця установки.

Виконує монтажник-стропальник М3.

Монтажник-стропальник М3 подає команду машиністові крана натягнути стропи і підняти панель на 20— 30см, очищає нижню грань від бруду( снігу, полою), перевіряє надійність стропування, відходить на безпечну відстань і подає команду продовжити підйом і перемістити панель до місця установки, супроводжуючи її за допомогою відтягнення й утримуючи від розгойдування.

4.      Прийом і установка стінової панелі.

Виконують монтажники М5 і М4.

Монтажники М5 і М4, стоячи на перекритті біля торців панели, приймають панель на відстані 30см. від опорної поверхні. Монтажник М5 подає команду машиністові крана плавно опустити панель і разом з монтажником М4 підтримують її з двох сторін, установлюючи на опорні (монтажні) столики. Вітки стропа повинні бути натягнутими.

5.      Вивірка і закріплення стінової панелі

Виконують монтажники М5 і М4 за допомогою ломів, струбцин, відвіс-рейки.

Монтажники М5 і М4 знаходяться на перекритті біля колон. Вони рихтують панель, суміщаючи заставні деталі панелі і плити перекриття. Потім приступають до тимчасового кріплення стеновой панелі: заводять захвати універсальних струбцин за панель і колону, а потім, обертаючи притискні гвинти, кріплять панель до колони. Вертикальність панелі і правильність суміщення лицьових граней у площині стіни монтажник М5 перевіряє візируванням по раніше встановлених панелях і по відвіс-рейці, що навішується на панель із внутрішньої сторони. По команді монтажника М5 монтажник М4 обертає притискні гвинти струбцини, домагаючись сполучення шнура відвісу з візирною лінією на рейці (мал. 11).

. Граничні відхилення від сполучення орієнтирів при установці начіпних панелей зовнішніх стін не повинні перевищувати наступних значень:

відхилення від сполучення орієнтирів (рисок геометричних осей, граней) у нижньому перетині встановлених елементів з встановленими орієнтирами (рисками геометричних осей або гранями нижчележачих елементів, рисками розбивочних осей) 10 мм;

відхилення від вертикалі верха площини панелі 12 мм.

6. Розстроповка стінової панелі.

Виконують монтажники М5 і М4.

Після закінчення тимчасового закріплення стінової панелі струбцинами монтажник М5 подає команду машиністові крана опустити панель (послабити стропи) і разом з монтажником М4 роблять її розстроповку і відкріплюють відтягнення.

. Кран утримує стінову панель під час вивірки і тимчасового закріплення. Під час розстроповки не повинно бути сторонніх осіб під гаком крана (у зоні установки панелі).

Примітка: остаточне закріплення стінової панелі роблять електрозварювачі, а потім монтажники М5 і М4 знімають універсальні струбцини.


Таблиця11.

Розрахунок калькуляції витрат праці і заробітної платні.

Назва

 роботи

Одини-

ця вимірю-

вання

(вимір-

ник).

Кіль-

кість оди-

ниць

Норма-

тивне

 джере-

ло

 по ДБН

Норма

 часу

Серед-

ній

 розряд

робіт

Тариф -

на ставка

грн. -

коп.

Роз-

цін-

ка

грн.-

коп.

Трудоміст-

кість і машино-

ємність робіт

Заро

бітна плата

грн.-

коп.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
1

Влашту-

вання бетонної основи.

100м3 0,14 6-1-1

2 2,99 691,9

96,87
2 Влашту-вання стінових панелей 100шт. 0,24 7-49-1

4 3,68 2133,1

511,94
3

Гермети-

зація горизон-

тальних стиків стінових панелей

100м. 2,16 7-57-4

3 3,26 21,7

46,87
4

Гермети-

зація вертикаль-них

стиків стінових панелей

100м. 2,16 7-57-5

3 3,26 44,47

96,06
5

Розшивка

швів.

100м. 2,16 7-56-1

3,7 3,58 203,4

439,34

Таблиця 12.

Календарний план проведення робіт.

№ п/п Назва роботи Одиниця вимірювання Кількість одиниць

Працеєм-

ність

люд.дні.

Машино-

ємність

маш. дні.

Кількість ланок Кількість змін на добу

Тривалість виконання робіт

Дні.

1 2 3
Если Вам нужна помощь с академической работой (курсовая, контрольная, диплом, реферат и т.д.), обратитесь к нашим специалистам. Более 90000 специалистов готовы Вам помочь.
Бесплатные корректировки и доработки. Бесплатная оценка стоимости работы.

Поможем написать работу на аналогичную тему

Получить выполненную работу или консультацию специалиста по вашему учебному проекту
Нужна помощь в написании работы?
Мы - биржа профессиональных авторов (преподавателей и доцентов вузов). Пишем статьи РИНЦ, ВАК, Scopus. Помогаем в публикации. Правки вносим бесплатно.

Похожие рефераты: